Oaktsam flyktingsmugglare kantrade polisbåt. Hyllas av Maria Ferm (MP)

| 30 juni, 2019

Migrantbåten Sea Watch 3, och dess kapten Carola Rackete plockade den 12 juni upp 53 afrikanska migranter utanför Libyens kust för att sätta av dem på Europeiska hamnar. Rackete, gripits efter att en två veckor lång ”stand off” till havs mellan Sea Watch 3 och italienska kustmyndigheter. Under ett försök att ta sig in i den italienska hamnen hamnade en polisbåt i vägen. Enligt italienska myndigheter försökte Rackete sonika köra över italienarna. Italienske inrikesministern Matteo Salvini kommenterade upprört: “– Ett fartyg som väger hundratals ton försöker ramma en polisbåt med officerare ombord, som lyckades komma ta sig ur vägen för att rädda sina liv. Det är en kriminell handling, en krigshandling, sade Salvini.”

Döms Rackete för att ha försökt ha kört över en polisbåt kan hon dömas till upp till tio år i fängelse, uppger BBC. Hon är även misstänkt för brott mot en ny italiensk lag som förbjuder frivilligorganisationer att hjälpa migranter att ta sig in i Italien. 

Maria Ferm (MP)

Maria Ferm (MP) hyllade Racketes tilltag. För henne är hon en “Hjälte. Kaptenen arresteras när hon fört 40 människor på flykt i land på Lampedusa. Imponerad över det mod och den moraliska kompass hon och alla som arbetar med flyktingar uppvisar i dessa tider av hårt motstånd.” 

Anmärkningsvärt är det förstås att en representant från den svenska regeringen agerar nyttig idiot och stöttar de cyniska och i allra högsta goda grymma  MÄNNISKOSMUGGLARNA. Detta trots att hon inte vet om de har flyktingstatus, mer än det som de sagt till henne. Snacka om att ta resurser från ett redan överbelastat och ansträngt Italien. Och dem som faktiskt har skyddsskäl får alltså på grund av Rackets godhet mindre möjlighet att få hjälp i framtiden.

Maria Ferm anser med andra ord att en kriminell smuggelindustri är positivt. Man borde kunna kräva mer av Maria Ferm. En förbannad skam att hon okritiskt stöttar att migranter som ej har asylskäl komma till  Europa.

Det avskaffade tjänstemannaansvaret har givit tjänstemän utrymme att vara mindre professionella än tidigare. Det finns utan tvekan politiker som under sin arbetstid och som på sin fritid är aktivister, och därför inte heller kan sköta sitt jobb som det bör skötas: neutralt, objektivt och sakligt. Men det är också tydligt att det finns politiker som låter sin aktivism sippra in i sin påverkan i politiska beslut, och det är ett allvarligt problem. Att återinföra tjänstemannaansvaret skulle vara ett steg i rätt riktning, men knappast tillräckligt. Jag får inte ihop MP:s ideal med den verklighet vi har att hantera. Det är hög tid att aktivisterna tvinga till svars för de hyllar.  

Det börjar nämligen gå upp för svensken att Sverige, sedan MP:s inträde i makten under S vingar kommit att bli ett samhälle på glid. En relativismens högborg där lagar och regler tillämpas ibland och högst godtyckligt och där politiker med aktivistisk agenda har mer makt och möjlighet att agera än vad självaste statsminstern har. 

Sedan 2015 har vi bevittnat en mjuk statskupp, orkestrerad av aktivister. Sverige styrs och ägs av aktivister och att av följa rätt värdegrund. Det är aktivisternas krav och de har lyckats. Det har gradvis blivit viktigare att följa deras nycker än att följa lag och ordning, i vilket land man än befinner sig i. svensk lag.

MP:s undfallenhet inför unkna åsikter, nyckfulla handlingar och annat som inte är hemma med att ta ansvar,  varthän de dyker upp är inte isolerade händelser.  

https://nyheteridag.se/hog-regeringsforetradare-hyllar-gripen-migrantkapten-pa-medelhavet-hjalte/?fbclid=IwAR2JFLGyZmL2nBQ8CDgx6qwYvrHG-HEZ9jubwBz-yRPB39ve80QBv4e2RWA


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

4 tankar på “Oaktsam flyktingsmugglare kantrade polisbåt. Hyllas av Maria Ferm (MP)

  1. Foliehatt nej tack !

    Hur ett litet flumparti som Mp kan få så stor betydelse i politiken är fullständigt obegripligt.Att en statssekreterare gör uttalanden som stödjer rent olagliga handlingar borde stämma till eftertanke avs lämpligheten hos personen och regeringen.Mp är sannerligen dårskapens hemvist i svensk politik.Inga kärnkraftverk,fri invandring förbjud motorfordon osv osv.Snart är vi tillbaka till artonhundra talet och använder häst o vagn och Sveriges tunga industri inom stål,papper,kemi utplånad och utflyttad ur dårarnas paradis.När politiker fullkomligt tappat markkontakten och verklighetsförankringen platsar man i Mp.Påhejade av Löfven och sina väljare fortsätter man driva sina helt samhällsfarliga flum förslag som vrider tillbaka utvecklingen i landet.Gåtan kvarstår,hur kan de få röster i ett val………..

Kommentarer är stängda.