För att bekämpa terrorismen måste man beröva terroristerna det ”syre” de behöver.

| 30 juni, 2019
Ensamkommande afghan, Sadeq erkänner att han i akt och mening ville utföra ett fordonsterroristdåd med avsikt att döda så många människor som möjligt gick: “Sadeq: Jag körde på den ena och jag ville köra över på några andra. Jag såg 7-8 personer jag körde mot dem, men de kunde komma undan, men jag hade avsikt att köra över dem. Alla personerna var i Lund och jag ville döda dem. Och bilen träffade bara en cyklist och ingen annan.” En cyklist som slogs till marken av Sadeqs framfart körde han på 4-5 gånger. Som sagt han ville döda.
Det är som vanligt, inget vad som skrivs om det som hände ger något annat perspektiv än att terroristem ville döda, att han nu inte döms för det, utan för något som närmast kan beskrivas som en buskörning som gick lite fel.
Terroristerna i Sverige lever i ett slags symboliskt förhållande till medierna. Anders Lindberg är förmodligen terroristerna i Sverige medie-hjälte. Lindberg försvarar dem ofta via plattformen Aftonbladet. Där skriver han ibland: “Även terrorister är människor faktiskt. Syftet med attentatet på Drottninggatan var inte “att terrorister är människor” inte enbart skulle att döda oskyldiga utan också att skrämma tio miljoner medborgare. Terrorism är en kombination av våld och propaganda, den är en form av militär teater, som syftar till att regeringar och allmänhet ska underkasta sig terroristernas vilja. För att det ska ske måste terroristerna ha sina förstående lakejer, vare sig de sitter på Aftonbladet eller i våra domstolar.
Hur svårt ska det vara? För att bekämpa terrorismen måste man beröva terroristerna det ”syre” de behöver. Deras syre är publicitet, journalister som Anders Lindberg, domstolar som som dömer på ett sådant sätt att journalister likt Lindberg kan skriva att domen var helt rätt. Även terrorister som misslyckas med att döda är faktiskt också människor. Vi måste helt begränsa och reglera journalister som likt Anders Lindberg inte klarar av att skriva sanningar. De kan skriva om andra saker, borttappade hundar, en handväska på villovägar och så vidare.
Trots att den ensamkommande afghanen erkänner, väljer Malmö tingsrätt att mildra brottsrubriceringen till framkallande av fara och olaga hot, bland annat därför att den afghanska terroristen framförde bilen för sakta. Det gick helt enkelt inte fort nog. Och något fängelsestraff får han såklart inte, påföljden blir psykvård. Så bra, där kan han ju med stor sannolikhet hitta fler likasinnade, som liksom honom själv, känner sig snuvad på konfekten. Att bli jihadist är ett livsmål och en önskan. Att misslyckas och dessutom hamna inom psykvården är vanära. Pressen på honom att göra rätt nästa gång kommer vara hård. För det är väl ingen som tror att han kommer “bota”? irge har inget att lära av Lindberg men terroristerna lär snart beställa en byst i brons och avkräva Stefan Löfven att ställa den framför Riksdagshuset.
Nåväl. Trots att den ensamkommande afghanen erkänner, väljer Malmö tingsrätt att mildra brottsrubriceringen till framkallande av fara och olaga hot, bland annat därför att den afghanska terroristen framförde bilen för sakta. Det gick helt enkelt inte fort nog. Och något fängelsestraff får han såklart inte, påföljden blir psykvård. Så bra, där kan han ju med stor sannolikhet hitta fler likasinnade, som liksom honom själv, känner sig snuvad på konfekten. Att bli jihadist är ett livsmål och en önskan. Att misslyckas och dessutom hamna inom psykvården är vanära. Pressen på honom att göra rätt nästa gång kommer vara hård. För det är väl ingen som tror att han kommer “bota”?
Sadeq beviljades ett tidsbegränsat uppehållstillstånd i februari 2018 som löpte ut den 15 april i år. Hans nuvarande vistelsestatus i Sverige framgår inte av de dokument som Samhällsnytt tagit del av.

Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •