Löfven ljuger om att Sveriges asylmigration ligger på EU:s miniminivå. Sverige ger fler uppehållstillstånd till migranter än de nordiska grannländerna gör.

| 30 juni, 2019

Stefan Löfven har skrutit ända sedan den 24 november 2015 att Sverige ska ha de strängaste asylreglerna i Europa, och att Sverige ska bevilja minst antal uppehållstillstånd i hela Europa.
Men hur ser det ut i verkligheten kan man då fråga sig?
Jo, som vanligt när det gäller den mannen och denna rödgröna regeringen så drar han och de övriga regeringsmedlemmarna en lögn för folket, för även om asylmottagandet har minskat avsevärt sedan 2015 så tar ändå Sverige nu fyra år efteråt emot fler asylanter än alla de nordiska grannländerna tillsammans. Bara under de första fem första månaderna i år har Sverige beviljat
8 053 uppehållstillstånd till asylmigranter.

Det är alltså mer än dubbelt så många som våra nordiska länder Danmark, Norge och Finland tillsamman tagit emot. I Danmark har i år 661 asylmigranter fått uppehållstillstånd, i Norge har 1 121 personer fått uppehållstillstånd och i Finland har 1 249 beviljats uppehållstillstånd.
Gör man sen vidare och jämför Sveriges mottagande med ett land som Ungern som 2015 tog emot 177 135 asylsökande, men som inte beviljade mer än 146 stycken då och som 2018 tog emot 671 asylsökande men bara gav 68 uppehållstillstånd, så visar det att Sverige sticker ut med sina generösa regler.

Och det lär inte bli bättre när nu Centerpartiet och Liberalerna får diktera villkoren. För med JÖK-avtalet följde villkor att mjuka upp för anhöriginvandring. I Migrationsverkets prognoser skulle det ge en ökad asylinvandring på 8 000 fler asylanter på tre år, det tillsammans med ca: 16 000 asylanter som kommer för övrigt, så närmar vi oss 20 000 nya migranter årligen.
Så har då Sverige Europas lägsta asylmottagning?
Nä, så klart Sverige inte har det, där är många länder som ligger långt under den mottagning som Sverige har.

Men det är redan klargjorts, för med en regering vars partiledning står och gråter under den presskonferens då det meddelades att landet inte skulle ha helt öppna gränser och när Löfven i ett pressmeddelande meddelade att det smärtar mig att meddela att Sverige inte längre klarar att ta emot asylsökande på den höga nivå som nu sker, så är det inte så konstigt att de hela tiden försöker att gå runt det de så heligt lovade det svenska folket.
Men vad tydligen inte denna regering har förstått är att för var migrant som får uppehållstillstånd så försämras den svenska ekonomin, något som nu kommuner från norr till söder har fått erfara.

Så nu är frågan om hur långt regeringen och dess stödpartier inklusive Kristdemokraterna kommer att dra det här?
Kommer de att dra det tills alla kommuner som tagit emot dessa migranter utan att kunna få dem i arbete till konkursens brant, eller kommer även dessa partier till slut inse att Sverige har nått vägs ände när det gäller flyktingmigrationen och stänga gränserna helt?
För något måste göras, Sveriges ekonomi är på väg in i en recession, allt fler institut varnar för detta och då kommer den lilla välfärden som finns kvar i Sverige att försvinna helt och hållet.
Är det månne detta Socialdemokraterna med Löfven i spetsen hoppas på?
För som sagt var de är på god väg nu.

https://nyheteridag.se/lofvens-miniminiva-sa-manga-fler-asylmigranter-ger-sverige-uppehallstillstand-till-an-nordiska-grannarna/

1 En tanke på “Löfven ljuger om att Sveriges asylmigration ligger på EU:s miniminivå. Sverige ger fler uppehållstillstånd till migranter än de nordiska grannländerna gör.

  1. Zoltan-Laszlo Jonas

    Sverige kan inte ta hand om egna kriminella och inporterar Löfen flera potentiel blivande kriminella för att vi har inte mycket att erbjuda dessa människor. De kan inte eller öskar inte överta svensk lag, svenska förordningar, svensk tradition över huvud taget. De jobbet Sverige har att erbjuda till dessa människor, dessa människor ville inte ta och dessa människor kan bättre sina rättigheter än många myndighet anställda.

Kommentarer är stängda.