Stefan Löfven åker inte till Almedalen – utan till Ullared. Ska han bli folklig?

| 30 juni, 2019

Stefan Löfven har länge försökt framställa sig som folklig, i form av företrädare för den folkrörelse som han tror att Socialdemokraterna fortfarande är. Som den gamla institution partiet varit i svensk politik i många år är det självklart viktigt för honom att framstå som en värdig och just folklig representant för landets medborgare. En landsfader.

Men det går trögt med folkligheten.

Problemet för honom är att hans parti inte längre är den folkrörelse som den var i mitten på förra århundradet och hur han än kämpar och försöker kommer han aldrig bli folklig i de breda väljargrupperna. Därtill har han bränt alltför många skepp och brutit alltför många av sina vallöften.

Den lite mer folkliga rollen har istället tagits över av en annan partiledare som i de senaste valen lyckats samla en allt större del av väljarkåren och till Stefans förtret är här för att stanna.

Hela Stefans politiska kapital har investerats i kampen mot denne uppstickare, han skyr inga medel, hans ordval blir allt hätskare och brunsmetandet av högerspöken vet snart inga gränser. Han går verkligen “all in” men ju mer desperat han blir desto fler väljare förlorar han och folkligheten blir snart lika avlägsen för honom som höjningen för en fattigpensionär.

Kanske är det Stefans sista chans att bli folklig, just i Ullared. Har han månne sneglat på det stora varuhusets TV-profiler Morgan och Ola-Conny?

Expressen…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •