BJÖRN RANELID: Sverige befinner sig i krig och det är politikerna som bär ansvaret

Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

“Sverige befinner sig i krig och det är politikerna som bär ansvaret.

Fem nätter i sträck har bilar satts i brand i universitetsstaden Lund. 

Sådana vansinnesdåd har inträffat vid hundratals tillfällen på olika platser i Sverige de senaste femton åren.

Från 1955 till 1985 antändes förmodligen inte en enda bil i Malmö, Göteborg, Stockholm eller Lund. Dessa kriminella handlingar har ingenting att göra med antalet bilar i dessa städer vid de löpande årtalen. Det är således inga gradskillnader i brottets karaktär utan det handlar om en ny art av kriminalitet.

När en kvinnlig sociolog på Malmö universitet förklarar brotten med att ynglingarna är frustrerade, förbannade och vilsna så talar hon strunt och dumheter. Hon upprepar en ramsa som kunde ha varit utsagd av en papegoja.

Ingen av dessa brottslingar svälter eller saknar tillgång till rent vatten. De har tak över huvudet och de har erbjudits kostnadsfri skolgång i nio eller tolv år. De bor inte i några fallfärdiga hus. Samtliga dessa vettvillingar har haft en högre materiell standard i sina hem än flera tusen av barnen och ungdomarna som växte upp på Ellstorp i Malmö där jag bodde med mina föräldrar och två syskon på fyrtiosju kvadratmeter i två små rum och kök från 1949 till 1966.”

Björn Ranelid

Kvällsposten…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “BJÖRN RANELID: Sverige befinner sig i krig och det är politikerna som bär ansvaret

 1. Ulla Kullenberg

  Läs Margot Silberstein idag i stället. och Lisa Magnusson igår. Det är intelligenta tankar. Ranelid dravel har vi hört som små. Ligger i nån slags tradition att upprepa. kanske är det ett uttryck för vår självgodhet. Raned är bra på det.Fastnar i sig själv.
  Hur gulligt han hade det. Möjligt det var så. Kul för honom.
  Hälsningar

Kommentarer är stängda.