SVERIGE. Idag är vi endast ett land till namnet.

| 9 juli, 2019

När jag läser det här tänker jag på hur fånig politikens kamp om Sverigebilden är. Det fanns en gång en bild av Sverige som ett slags lyckorike där alla levde i jämlikhet och trygghet. Den tiden och den bilden är sedan länge förbi, och vilka är det som sett till att inte bara bilden utan faktiskt Sverige förändrats så? Jo, våra politiker, inte alla men alltför många.

De bestämde sig redan på 70-talet att Sverige skulle bli ett annat land. Efter det har den ena ansvarslösa statsministern efter den andra på olika sätt bidragit. Andra mer och andra mindre, men alla har på något sätt bidragit.

Fredrik Reinfeldt var den statsminster som riktigt satte Sverige i fällan för att sedan springa ut genom bakdörren. Efter det kastades också det rationella och logiska tänkandet ut genom fönstret. Allt skulle förstås med känslor och alla politiska beslut skulle bygga på humanitet.

Stefan Löfven gick längre. Han talade om Europa som ett land han ägde och som i själva verket var Sverige. I det landet byggdes inga murar. Och som han har raserat dem. Idag är vi endast ett land till namnet. Vi har istället blivit en splittrad nation som förtvivlat försöker hitta en identitet. En gemenskap. I ett sådant land kan ingen trygghet leva och gro, ej heller jämlikhet eller gemenskap. Jag hoppas ändå att vi på ett eller sätt snart hittar tillbaka hem, även om det innebär ett nytt hem för alla. Men fram tills dess ska man vara försiktig när man reser till Sverige.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •