Ledarsidorna: Ökad utlandsskuld för kommunerna utgör en dold risk för medborgarna

Förutom att kommunerna skall parera för de effekter som förändringarna av Arbetsförmedlingen kommer resultera i, i form av ökat behov av försörjningsstöd, finns det idag flera andra parametrar som kommunerna inte styr över. Räntan är en. Flera av kommuner har redan idag svaga balansräkningar och behöver i praktiken låna till delar av driften. Kommunernas skulder fortsätter öka och har redan dubblerats på sju år.

Kommunernas räntekänslighet har med andra ord ökat kraftigt, även om kommunerna låst in mycket av detta i obligationer med fast ränta. Men räntan förändras den dagen obligationen förfaller till betalning och ny måste upphandlas.

Läs i Ledarsidorna…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Henrik Lilja Rönnquist

Redaktör och Art Director för PS

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *