Annie Lööf och det politiska spelet. Käbbel och rena barnsligheter.

Annie Lööf kan inte bråka för mycket med sin samarbetspartner och ej heller tidigare kollegor. Vid nästa val har hon en bild hon värnar: hon själv som Sveriges första statsminster. Då gäller det att undvika konfliktytorna mellan alla eventuella samarbetspartner. Att dansa på en slak lina kostar på.

Under regeringsbildningen kunde man se hur Lööfs självbild tydde på ett visst mått av storhetsvansinne. Vem trodde hon att hon var? Hon dikterade villkor. Njöt av stå i centrum på ett ohälsosamt sätt. Markerade och stampade. Det var en uppvisning i maktfullkomlighet och en syn kring sin egen roll som politiker som en guds gåva till mänskligheten. Otäckt med andra ord.

Lööf måste ändå markera mot något. Det hör liksom till henne som politiker. Efter påhoppen på väljarna riktade hon i sitt tal på Almedalen sin uppmärksamhet mot journalister. Nu stod vissa ledarskribenter på tur. Denna Allas moder ser som sitt uppdrag att läxa upp alla och komma med tillrättavisningar. I avsaknaden av politiska konflikter måste andra hittas.

Lööf talade uttrycksfullt om oanständighet och om hennes plikt att markera mot detta. Indirekt pekades en av landets mest uppskattade ledarskribent ut, Ivar Arpi. Han hade ju haft mage att ställa frågorna: Är det oanständigt att tro att snabb demografisk förändring leder till ökat flyktingmotstånd? Är det rasism att konstatera att stadsbilden i svenska städer förändrats på mycket kort tid? Det Arpi påpekade var att den förändrade demografin i Sverige påverkar synen på migrationen. Det får man inte göra i Lööfs värld. Då är man oanständig.

Lööfs attack mot Ivar Arpi var ingen impuls utan en genomtänkt tanke. Den tomhet som råder i svensk politik nu måste fyllas med något. Käbbel och rena barnsligheter. Ivar Arpi skriver aldrig ett förlupet ord eller en icke genomtänkt tanke. Det vet Lööf men hennes självbild av sig själv som Sveriges landsmoder står i vägen för klarsyn. Hon måste tukta för att visa vem hon är.

Drömmen är stark. Under regeringskrisen var hon den som gavs makten att lösa den. Hon blev superhjälten. Det var förmodligen då drömmen om att bli statsminster väcktes. Makten rusade i hennes politiska ådror. Lööf sa att hon hoppades att hon någon gång under sin livstid, och hennes dotter någon gång under hennes livstid, skulle få vara med om att Sverige får en kvinna som statsminster. Det var ju inte helt långsökt att gissa vem Annie Lööf ansåg att den statsministern borde vara.

Expressen


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

10 reaktion på “Annie Lööf och det politiska spelet. Käbbel och rena barnsligheter.

 1. Tomas Hörz

  Den som har storhetsvansinne och dåligt o.döme är väl i alla fall Ebba Buch Thor. Ivar Arbi skall inte heller överskattas

  Svara
  1. Ekke

   EBT dåligt omdöme ? Varför då, på vilket sätt menar du Tomas Hörs? Dåligt av dig att inte ge en förklaring till ditt påstående.

   Svara
 2. Hallin

  Denna kvinna har ett stort ego. En grandios attiryd utan kred. Bra om hon bromsas lite för landets bästa

  Svara
 3. Ninna

  Ja inte är det Annie Lööf någon vill ha som stadsminister då skulle hon utan ens tänka på följder av sina korkade uttalande och handlingar ! Då hade hon slängt ut all svenskar tagit in alla araber från hela världen! Utan ens kolla vad de är kapabla till! Omvänd rasism ! När man inte ens bryr sig om sitt egna hemland , inte hur man värdera våra liv ! Tyvärr har hon visar alla hur nidisk och självupptagen hon är ! Okunnig ! Sen tvinga alla svenska att älska arabiska medborgare ! Med tro att de skulle göra samma för oss! Nej : de kommer skita fullständigt i Annie Lööf ! De har bara henne till en sak att få passera in i detta land !hon Annie har gjort sig till ett åtlöje för hela världen!för det är att vara åt facism när man skiter i vad svenska folket vill ! Tjabbel ! Det står hon för ! När man som politruker inte ens uppmärksammar vad folket vill ! Vem Annie Lööf gav dig rätt att köra över oss! Förnedra folket ! Du vet inte ens hur det ser ut i landet ! Nej inte bakom din fasad där du dricker kaffe och leker med barn ! Då hade du flytt ditt så kallade Sverige för länge sen ! Vill du släppa ut dina barn i bostadsområde ! Vill du börja då ner i Malmö ! Nej du ska inte gömma er ! Bo du där par veckor ! Så får ni se vackra Sverige ! Som ni politiker lockar hit invandrare för ! Men visa dem sanningen ! Ja den dör så de ser hur man skjuter i hjäl folk oskyldiga också ! Nej du ska inte intedjuva de fina rika invandrarna ! Du ska se på de som utför kriminella handlingar ! Ja så börja du leva som vanliga människor ! Som blir våldtagna ! Vet du hur det känns ! Då hade du ändrat lagarna ! Men om du ens kan tänka tanken att det kan hända dig själv , din släkt , dina barn ! Det är en tanke många har ! Måste ni måste få av folket ! Är det för ni kan skydda er ! Eller aldrig upplever hur det känns ! Att se en ni älskar bli skjuten till döds , eller våltagen , så det inte känns ! För ni nervärdera svenska folket ! Så i den grad ! För det är inte vi som kan ändra lagar ! Det är våra politiker ! Men ni bråkar om skit ! Du rungkasdtar andra parti medlemmar ! Sen sitter du där och skrocket ingen får kalla araber påsk kärringar eller spotta på dem ! Kan du arabiska ! De kallar oss horor ! De skändar oss , din jäkla facitiska körring ! De våldtar våra kvinnor och de våldtar barn ! Det ör bara du som fan inte ens fattar hur deras kultur och orgisanationer fungera ! Ha dr som anser att man får våldta spädbarn ! Men det gör väl inget va ! Eller vi som sett barn blöda pgd av våldtäkt avmönstra som giftet sig med 4-5 åriga barn ! En som släpper in dessa ! Är berädd att dera barn gifte sig med en av dem ! Eller hur du har väl inget. Mot det att någon av de dina gifter sig med en av dessa gulliga invandrare med så sjuka fanatiska idéer om hur man behandlar människor ! Som skjuta de som hjälpt de också ! Men de ska visst bo i mosken eller hur ! Inte ens det har du fattat drar man hit folk ska de jobba för fan , bo någon stans ! Försörja sig ! Så ändå dra du hit skit som förstört för fan hela vårt land ! Så sitt du dör och förberett dig på krig ! För du tar hit de som bombar våra hus och hem ! Men tanke att de fan ta mig kan drabba alla ev er

  Svara
  1. Dennis

   Bra sammanfattning av läget i det forna folkhemmet och fosterlandet. Vi har nått katastrofens rand, jag ställer mig helt bakom din skrivning. Med denna kuppartade sammansvärjning till extremist regering kan det bara gå åt ett håll ÅT HELVETE

   Svara
 4. Martin Owen

  Så länge Sosseriet, kulturvänstern, PK-fåntrattar, radikalfeminister och postmodernister fortsätter att sprida förtal, lögner och propaganda samtidigt som meningsmotståndare försöker hålla en hövlig och saklig ton så kommer tyvärr inget att förändras.
  Sorgligt men sant.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *