Ensamkommande våldtäktsmän. På Facebook uppger sig den ena “15-åringen” vara 45 år.

Två personer som står åtalade för våldtäkt har angivit sig själva som ensamkommande 15-åringar i sin. Smålandsposten har tidigare avslöjat att den ene misstänkte gärningsmannen bedöms vara över 18 år, sannolikt 19 år.

Nu står det klart att åklagaren även påstår att den andre åtalade är över 18 år. Det kommer att få stor betydelse för straffet vid en fällande dom. Det är verkligen inget vi kan lita på. På vilket sätt kommer det ha en avgörande inverkan? Utvisning? Tror knappats det. Långt straff? Nej knappats det heller.

“Våldtäkten inträffade i ett skogsparti i Alvesta den fjärde januari. Brottet ska enligt åklagaren bedömas som grovt eftersom våld har använts, det var två gärningsmän, tillvägagångssättet och offrets låga ålder.”

Alla tre inblandade bodde vid tillfället på samma boende i Alvesta.

Smålandsposten…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •