Oavsett handikappet att vara chefsredaktör för en Pravda-tidning borde Payam Moula klara av att visa respekt och tolerans för den andre…

| 17 juli, 2019

Bra markering från Jenny Sonesson (se även länk):

”Chefredaktören Payam Moula för @socialdemokrat tidskrift Tiden beklagar sig över högerns debattstil. Kallar samtidigt högerdebattörer för ”idioter”, ”troll” och ”fiskmåshöger”. ?Självmål. ?
Arma debattklimat och samtid.”

Det här med att idiotförklara högern genom att påstå en massa saker om högerns debattstil samtidigt som man själv brukar ett språk som närmast får en att tänka på ett gäng ungar, visar på sådan ynkedom.

Om man inte förstår att när man använder ord som ”fiskmåshögern”, ”idioter”, och ”troll” i en argumentation för att klaga på högern hamnar man själv i fällan är det illa ute. Och då detta från en chefsredaktör?

I stället för att förfalla till sådant bjäbb som Payam Moula, oavsett handikappet att vara chefsredaktör för en Pravda-tidning, borde han som just chefsredaktör klara av att visa respekt och tolerans för den andre. Jag menar, det är ju trots allt Socialdemokraternas paradgren enligt dem själva. Men allt som oftast är det rakt motsatta vi ser. Ingen tolerans och respekt för varandras rätt att ha olika uppfattningar och genom det också ge läsarna ett intellektuellt lyft och något intressant att läsa. Det är så tröttsamt.

Jag vet att jag inte har fel när jag skriver att det knappt finns någon tolerant och civiliserad offentlighet kvar i Sverige där människor med olika åsikter ges utrymme för att debattera. Det är bara att konstatera.

Det som borde vara debatt har reduceras till ett slags krig där ogrundade anklagelser om rasism och hat används som vapen och rena mobbningsförsök.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

3 tankar på “Oavsett handikappet att vara chefsredaktör för en Pravda-tidning borde Payam Moula klara av att visa respekt och tolerans för den andre…

 1. Jan

  Det där har att göra med att den (nödvändiga) kappvändningen nu sker inom högern (M, KD) medans vänstern och C och L fortfarande godhetssignalerar. Åtminstone utåt. Det är emellertid bara en tidsfråga innan verkligheten hinner ikapp också socialdemokratin. Precis som den hann ikapp De Nya Moderaterna. Frågan är i vilket skick Sverige är i då.

  Ps. Tidskriften Tiden är en högst intern angelägenhet. Den saknar inflytande på just samtiden. Ds.

 2. Ulf

  Intelligens är en bristvara för i detta fall en chefredaktör svårare är det inte.Begåvning och bildning kanske inte är vänsterns paradgren..??Knappast några nobelpristagare.

 3. Jan

  Hur menar du, Ulf? Skulle högern vara mer begåvad och bildad än vänstern? Vad har du för bevis för det? Vilket nonsens…

Kommentarer är stängda.