Tino Sanandaji: …det är inte normalt att en liten stad som Göteborg numera har mer gängbrott än Oslo, Zürich, München, Frankfurt…

Nyligen varnade Volvos VD att samhällssutvecklingen försvårar att locka kompetens till Göteborg jämfört med länder som Tyskland:

”Volvo Cars flyttar från Sverige om inte biltillverkaren kan rekrytera rätt kompetens…För dåliga skolor, för få bostäder, otrygghet och hög kriminalitet. Det är skälen till att Volvo Cars har svårt att rekrytera internationella toppkrafter till sin ledningsgrupp, hävdar vd Håkan Samuelsson”

Detta mötes av en bisarrt utspel av Göteborgs polischef, som läxade upp Volvochefen geonom att förlöjliga tysk opera (!?)

”Polischefen slår tillbaka mot Volvochefens kritik…Jämförelserna med andra städer är ofta orättvisa. Fortfarande är det så att de som tar sig för huvudet och nästan svimmar som på tysk opera, deras situation på hemmaplan är ofta helt annorlunda än den är för oss”

Polisen har har under Dan Eliasson förvandlats till en PR-organisation med 200 anställda kommunikatörer, där tjänstemän verkar se sin uppgift att förneka brottsproblem de inte kan lösa.

Volvochefen har naturligtvis rätt, det är inte normalt att en liten stad som Göteborg numera har mer gängbrott än Oslo, Zürich, München, Frankfurt och andra jämförbara städer. Att polischefer förnekar problem må hyllas av S, DN och Aftonbladet, men det kommer lura knappast tyska toppingejör att flytta till Sverige, oavsett hur mycket “Veiron i ottan” hånar de som föredrar ha lugn och ro som fisförnämnd överklass. Det är ett faktum att Götebort har haft en sämre utveckling de senaste decenierna och numera är mer brottsdrabbad än liknande städer i Europa.

Dagens rubriker från Göteborg:

“En 18-årig kille från Göteborg knivmördades i natt, i samband med att han och en jämnårig kamrat rånades vid Hjalmar Brantingsplatsen på Hisingen”

“En man i Kållered utanför Göteborg har på morgonen rånats i sitt hem av två gärningsmän. – De har tagit sig in och bundit honom, sedan har de sökt igenom bostaden”

“Polischefen: Rånarna och offren blir yngre. – Det går ner i åldrarna, både gärningsmän och offer blir yngre. Det är min bild att rånarna har blivit yngre, säger Theodor Smedius, lokalpolisområdeschef på polisområde City i Göteborg”

Tino Sanandaji, på facebook

Expressen


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

2 tankar på “Tino Sanandaji: …det är inte normalt att en liten stad som Göteborg numera har mer gängbrott än Oslo, Zürich, München, Frankfurt…

 1. Jenny

  Ja tyvärr detta är dagens sverige som man verkligen skäms över.
  För mycket skräp som landet är stolta över
  Vi kan ej rädda världen.
  Så fruktansvärt att man är ej trygg nånstans fy

 2. Carl den 12

  Gott folk, jag tar tillbaka allt jag skrivit att vi tillsammans år 2022 ska ” krossa och förgöra regeringen” genom att skriva det på dom blanka röstsedlarna. Det är med ett sorgset och krossat hjärta jag måste tyvärr säga att vi hinner inte ikapp, det är redan försent för att vända denna skuta Svea, som bara sjunker mer och mer……….

Kommentarer är stängda.