Tino Sanandaji: Nu håller regeringen under ytan på att i samband med EU-direktiv införa drakoniska regler som riskerar att ödelägga sportskyttet

| 19 juli, 2019

Kriminella dödskjutningarna har på en generation ökat från ca 4 per år till 45, nästan samtliga med importerade vapen från områden som Balkan, Tjekien och Slovakien. Nyligen läste vi att lilla Sverige otroligt nog var ”största marknaden för illegala vapen från Balkan” Regeringens reaktion var länge att envist förneka problemet, och i brist på effektiva lösningar har Socialdemokraterna valt den cynisk taktiken att distrahera och med symbolpolitik framställa sig som handlingskraftiga genom att ge sig på jägare och sportskyttar. En del svenskar gillar att låtsas att de lever i USA och leva ut ideologiska konflikter de som på TV men som inte har med vår verklighet att göra, samtidigt som storstadshipsters ser misstänksamt på oborstade lantisar som sysslar med jakt och skytte. De har därför lyckats intala sig att skandinaviska folksporter som jakt och sportskytte är motsvarighet till högerspöket NRA, och tar ut sin frustration över Trump på skötsamma svenskar. Nu håller regeringen under ytan på att i samband med EU-direktiv införa drakoniska regler som riskerar att ödelägga sportskyttet. Jag är vare sig jägare eller sportskytt och visste inte vad överimplementering av vapendirektiv betydde, men idrottskvinna Pia Clerté förklarar i en pedagogisk amatörvideo varför det är viktigt och bör stoppas.

Slået op af Tino Sanandaji i Fredag den 19. juli 2019

Kriminella dödskjutningarna har på en generation ökat från ca 4 per år till 45, nästan samtliga med importerade vapen från områden som Balkan, Tjekien och Slovakien. Nyligen läste vi att lilla Sverige otroligt nog var ”största marknaden för illegala vapen från Balkan”

Regeringens reaktion var länge att envist förneka problemet, och i brist på effektiva lösningar har Socialdemokraterna valt den cynisk taktiken att distrahera och med symbolpolitik framställa sig som handlingskraftiga genom att ge sig på jägare och sportskyttar.

En del svenskar gillar att låtsas att de lever i USA och leva ut ideologiska konflikter de som på TV men som inte har med vår verklighet att göra, samtidigt som storstadshipsters ser misstänksamt på oborstade lantisar som sysslar med jakt och skytte. De har därför lyckats intala sig att skandinaviska folksporter som jakt och sportskytte är motsvarighet till högerspöket NRA, och tar ut sin frustration över Trump på skötsamma svenskar.

Nu håller regeringen under ytan på att i samband med EU-direktiv införa drakoniska regler som riskerar att ödelägga sportskyttet. Jag är vare sig jägare eller sportskytt och visste inte vad överimplementering av vapendirektiv betydde, men idrottskvinna Pia Clerté förklarar i en pedagogisk amatörvideo varför det är viktigt och bör stoppas.

Tino Sanandaji


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL: