Ann Heberlein: Den eviga kampen mellan ont och gott

Årsdagen för terrordådet på Utöya där Anders Behring Breivik dödade 69 av de barn och ungdomar som var på ön för att delta i Arbeiderpartiets ungdomsförbunds årliga sommarläger väckte känslor. Själv minns jag känslan av overklighet som infann sig när nyheten kablades ut, hur svårt det var att skriva den text om dådet som jag skrev för Dagens Nyheters kultursida samma dag, innan någon egentligen visste vad som hänt, hur många som dött, vem som var skyldig och vad hans bevekelsegrunder var. Mina söner var i tonåren då, i samma ålder som de unga människorna på Utöya, och bara tanken på den smärta och ångest som föräldrarna till ungdomarna på ön kände var nästan outhärdlig.

Ann Heberlein

Läs artikeln i Heberleins Etik…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *