Israelhat och antisemitism – En tragedi för Sverige och en varningsklocka för landet

Tennisförbundet befarar säkerhetsproblem när Sverige möter Israel i Davis Cup. Vid förra mötet utbröt våldsamma demonstrationer i Malmö.

“Antisemitiska demonstrationer befaras när Sverige ska möta Israel i Davis Cup i september. Tennisförbundet väljer därför att lägga landskampen i Stockholm istället för i tennismetropolen Båstad,” skriver Barometern. 

Så här starka har de antisemitiska strömningarna nu kommit att bli. Att det är säkerhetsskälen som avgjorde beslutet har bekräftats för Barometern. De vill inte återuppleva 2009 då gatorna skakades av “kravaller och antisemistiska slagord skanderades. Autonoma aktivister underblåste den antisemitism och det Israelhat som unga förortsbor med band till Mellanöstern matats med. Matchen spelades inför tomma läktare och Malmös dåvarande kommunalråd Ilmar Reepalu (S) kritiserades mycket hårt för uttalanden om att matchen inte skulle spelas.”

Det är nederlag av historiska proportioner att antisemitiska strömningar tillåtits bli så här starka, när den till och med påverkar ett internationellt utbyte inom sporten. Vad är nästa avsteg? 

”Krossa sionismen” skanderade SSU Malmö under Första maj-tåget i år. Riksdagsledamöter från Vänsterpartiet och Socialdemokraterna har stått på demonstrationer där det skanderats ”knivhuggningar av soldater”, ”frihetskrigare med kniv” och ”krigare till Jerusalem”. En socialdemokratisk riksdagsledamot har tagit emot ett pris, som föreställde en karta med ett utraderat Israel, för sitt engagemang i Palestinafrågan. 

Sverige sticker ut som ett av de länder där judehatet ökat mest och där judarna också anser att de styrande gör minst för att komma till rätta med problemet. Det visar bland annat en stor studie som gjorts. Bland de svenska judar som besvarade enkäten uppger 82 procent att antisemitism är ett ganska eller väldigt stort problem, jämfört med 60 procent 2013. Det är en enorm ökning. https://www.europaportalen.se/2018/12/stor-studie-antisemitismen-vaxer-i-eu-och-sverige

Varför tycker inte alla att det här är ett allvarligt problem? Det som skulle vara förpassat till historien återvänder med full kraft och påverkar människor i sin vardag, vår politik och nu vår sport. Ska de som en gång återvann sin frihet här behöva söka sig bort från Sverige? Är det en utveckling vi vill ha? Men problemen finns såklart inte bara i Malmö, de sprider sig över hela landet. 

Det växande problemet är den våldsbejakande islamismen som är betydligt starkare än både höger- och vänsterextremismen. Vittnesmålen från svenska judar berättar det för oss, men lyssnar vi? De är modiga och säger att det främst är islamister som ligger bakom de mesta av de antisemitiska attackerna. 

Deras mod bemöts dock bara av den stora tystanden. Stefan Löfven tycks inte bry sig alls, inte heller om att hans tystnad och genom sin roll som landets statsminister, ger antisemitismen legitimitet. Det är därför den ohämmat fortsätter att växa. Det finns inga gränser. Det finns ingen som säger nu jävlar räcker det!  Det är en horribel situation som borde skrämma fler. 

Antisemitismen är skamlig, och störst anledning att skämmas har Socialdemokraterna. Det finns bara ett parti som tillåter antisemitism inom det egna partiet.  Det finns bara ett parti där moderpartiet tillåter en ungdomsorganisation bli övertaget av antisemitism och homofobi. Det finns bara ett parti där ledande politiker inom partiet fått fler uppdrag EFTER att ha förklarat att ”det är judarnas ansvar” att judar förföljs. Det finns bara ett parti där antisemitiska sånger skanderas öppet. Det finns bara ett parti där man ha ett samarbetsavtal med en rörelse nära anknuten till radikal islamism. Ja, jag vet att Stefan Löfven, sagt att det är oacceptabelt, men det stannar där, och om inte det saknar all vett för hur han som statsminster borde agera så vet inte jag vad som gör det längre. 

Men allt handlar förstås om Socialdemokraternas väljare och röstsiffror. Redan 1999 avslöjades deras samarbete med Sveriges muslmiska råd (SMR). De skulle hjälpa SMR att få inflytande över svensk politik.  Sameh Egyptson, islamolog och religionsforskare vid Lunds universitet, varnade vid avslöjandet om att SMR hyser islamister. Brydde sig S om det? Nej, såklart inte. Det handlar till syvende och sist om deras kärnväljare. 

Har vi redan förlorat tron på vår demokrati? Ja, det tror jag faktiskt. Det är därför vi ser en ökning av fysiskt våld, attacker mot politiker får höger, verbala hot, misstänkliggöranden, förstörelse av egendom, anonyma hatbrev, twitterdrev, utstötning, mobbning av oliktänkande och så vidare. Det är vårt lands vardag nu. En dag kommer många fler tvingas flytta från landet om inte någon ställer S och Stefan Löfven mot väggen. 

Barometern…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *