Larm från akuten på Akademiska sjukhuset: ”en krigszon varje kväll”

Det var en gång ett land som hade allt: trygghet, bra sjukvård, hyfsad ekonomi.

Det landet finns inte längre. 

Det är bara att konstatera att det land vi kallar Sverige inte finns längre. Ett land där alla fick vård och omsorg när de behövde. Bostad när det saknades. trygghet. Vad har hänt, är en fråga man inte längre behöver ställa, vi vet vad som har hänt.  

Vi har ett styre i landet som inte vill oss väl. De ser inte lidandet och förändringarna som något negativt. De plundrar skamlöst vidare och ljuger ihop lögner om dem som säger emot. Varje dag utsätts vi för deras politik utan att någon med makt sätter stopp. 

Varför? Var är den politiska oppositionen? Den behövs nu mer än någonsin. Ser de inte längre vad som händer? Vårt en gång unika land: ingen barnfattigdom, inga hemlösa pensionärer, ingen fattigdom att tala om, bra och trygg sjukvård. Trygghet i samhället. 

Snart kommer allt ta slut och det enda som tycks väcka regeringens intresse är hur de bäst ska kunna hjälpa fler att komma hit. Samtidigt körs inte bara sjukvården i botten utan hela landet. 

Vart ska alla ta vägen den dagen det inte längre går att leva i Sverige? Ja, det låter hårt men det är vad som kommer hända om inte något händer snart. 

Svt…


 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *