SSU´s AKTIVISTER: Antingen handlar det om feminister eller om islamister. Den här gången förorättade feminister.

SSU, de falska strukturerna och de förorättade kvinnorna

Socialdemokrater avslöjar sig gång på gång som ett parti fyllt med aktivister; antingen handlar det om feminister eller om islamister. Den här gången är det feministernas tur.

Alva Dahn, SSU:s tidigare distriktsordförande i Stockholms län, och Tiba Awni, ordförande för SSU i Malmö har valt att lämna SSU med omedelbar verkan. Det lämnar i protest och menar att det är de patriarkala strukturerna inom partiet som tvingar dem till det.

Alva Dahn säger själv att det inte räckte med ”alla verktygslådor i världen för att stoppa att kompetenta kvinnor, som inte ber om ursäkt för att de är just kompetenta kvinnor, även denna gången inte anses tillräckliga i relation till mediokra män”. Av den anledningen kan hon inte se sig själv i spegeln om hon fortsätter att engagera sig i ett förbund som inte erkänner HENNES kompetens eller det jobb hon lagt ned.

Inte erkänner hennes kompetens? Vad denna Alva Dahn och Expressen utelämnar är att 11 av 16 förslag till valberedningen är tjejer. Så det handlar alltså inte om att hon kastas under bussen för att ge plats åt ”mediokra” män eller en osynlig patriarkal struktur som tryckt undan hennes kompetens enbart för att ge mer plats åt män.

Varför vill Dahn ha ett jobb hon uppenbarligen inte anses förtjäna? Är det meningen att kvinnor ska ska sättas upp på en lista bara för att de är kvinnor? Kanske det finns andra, kvinnor och män som förtjänar det bättre? Om hon ändå kräver det är inte det då i allra högsta grad diskriminerande? Hur går det då med jämställdheten?

Socialdemokratin och feminismen var en gång i tiden bra ideologier för vår samhällsutveckling. Det är de inte längre. Idag är båda extrema fast på olika sätt. Feministerna bygger sina politiska övertygelser på ett hat mot män där S blivit deras plattform. Det innebär att S förutom all annan extremism även öppnat upp dörren för politiker som vill övertyga samhället om att det enbart är männens fel att kvinnor inte når eller får det de önskar.

Det har gått så långt nu att feminister inte står för jämställdhet längre, de står för att hata och trycka ner män. Feminister vill ha makt över hela samhället, där de kräver fullständig underkastelse av mannen.

Om jag var man skulle jag vara fly förbannad. De förlöjligas, hånas, hatas och beskylls för allt från att medvetet trycka ned alla kvinnor i arbetslivet till att oförtjänt hängas ut som våldtäktsmän. Om liknade synsätt hade använts mot kvinnor hade hela landet, allt från politiker till media sätt till att hudflänga dem som hävdade det.

Om vi nu ska ta jämställdheten på allvar kan den rimligen inte utgå från lögner om en patriarkal struktur, inte heller från manshat. Kampen för ett jämlikt samhälle handlar ju knappats om någon feminism, i vart fall inte dagens. Kampen är politisk men då krävs förstås att dessa radikala feminister tvingas stiga åt sidan för att ge plats åt politisk kompetens och erfarenhet, oavsett kön.

Feminism är per definition en splittrande ideologi. Den sorterar in människor i grupper, och ställer dem i konflikt mot varandra. Det hävdas att antingen är man feminist, eller så är man mot jämställdhet. Det är ett resonemang som vi måste bryta sönder.

Jag är övertygad om att vi klarar oss bättre utan den konfliktgrundande feminismen. Vi kan nå jämställdhet utan feminismen, faktum är att jag tror att det målet skulle nås snabbare.

Expressen…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *