MALMÖ. Moralpoliser som busschafförer

Amanda skulle buss mot Värnhem, Malmö. Det blev emellertid en kort resa. Busschauffören, sim uppenbarligen förutom att köra bussen, också är en slags moralpoliser, bad Amanda kliva av bussen. Han tyckte hon var för lättklädd.

Nu säger inte den låsta artikeln något om vem busschauffören är, men det är inte omöjligt att det handlade om ett uttryck för någon som hör till den fundamentaliska inriktningen, salafismen. I Skåne har den under senare år vuxit sig stark med salafister som påverkar vardagen genom påtryckningar och hot.

Nu förväntar jag mig dock att varenda feminist i landet högljutt protesterar. Vänstern har länge haft monopol på feminismen, tyvärr är det länge sedan de stod upp för de frågor de säger sig kämpa för. Och just det har blivit den riktiga kvinnofällan eftersom det också lämnat dörren öppen för moralpoliser som anser sig ha rätten att tala om för kvinnor hur de ska klä sig.

Om feminism ska vara rörelsen för jämställdhet och kvinnors frihet i Sverige, behöver snabbt en ny feminism.

Sydsvenskan (låst)…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

5 tankar på “MALMÖ. Moralpoliser som busschafförer

 1. Bo Persson

  Vad jag hört så är han syrier. Han ska ha sparken direkt. Han ska inte ens få köra tillbaka bussen till garaget.
  Ja feministerna måste väl ställa upp nu med skrik, handhjärtan och stödgalor när en av deras blir utsatt. Nu känns det tryggt med en feministisk regering som kan ta tag i problemet när man vill införa sharia lagar i lokaltrafiken.

  Svar
 2. Carl den 12

  Han borde ta bussen dit där han kan slippa titta på vackra tjejer. Sjukt jobbigt att se en tjej som man aldrig kan komma i närheten av, så då kan man straffa henne för hennes skönhet och att det minsann inte är så varmt ute, så hon kan ta på sig Helly Hansen i 28′ värme. Så alla tjejer ha nu heltäckande kläder med er i väskan, när ni ska ut och åka buss, men för guds skull klä på er snabbt så ni inte missar bussen. Och Bo, feministerna har stängt av och jag hör dom säga att om vi nu utvisar män som inte fixar att möta kvinnor på ett värdigt vis, så flyttar vi ju bara problemet någon annanstans…………. Och jag Calle hade inte viljat sitta ensam passagerare med honom som man och kvinna är helt otänkbart. Hjälp oss någon, att förstå vad som händer. Alla varningsklockor plingar och lampor lyser rött. Och ni partier som inte vill att SD ska växa, bör vakna om ni önskar få några röster alls. För även om ni inte bryr er och reagerar, så ska ni veta att det kokar inom folk. Vi svenskar står mot svenskar och det ger dom som inte sköter sig superkraft. Psykologiskt okejar ni detta beteende. Calle kommer aldrig mer rösta, utan vill bara inte vara svensk medborgare längre. Calle 12

  Svar
  1. Karin

   Visa Amanda i kläderna hon hade då hon blev nekad bussresa! Alla tlm politiker försvarar Amandas klädsel utan att ha sett den
   Tom arbetsgivaren tar henne i försvar utan att veta vilken klädsel hon hade. Chauffören verkar intr ha några rättigheter, ändå är det g
   Han som är ansvarig om någon tar illa upp i bussen för att någon har opassande klädsel
   ..

   Svar
 3. Carl den 12

  Men, varför måste vi se Amanda gå mannekäng och visa sin outfit, det är väl lättare att titta bort.
  Då är det ju värre med ljud och dofter, som är svåra att blunda för.
  Amanda skulle bara ta sig från punkt A till B och inte besöka Vatikanen eller Mecka.
  Visst blir man nyfiken på vad hon hade på sig som provocerade chauffören, men jag misstänker att hon har den klassiska klädseln, som unga tjejer brukar ha på sommaren när det är varmt.
  Vi får nog ta och lita på Amanda och att buss bolaget inte har någon direkt klädkod.
  Vet att vissa exklusiva varuhus har klädkoder, själv missade dom mina trasiga jeans på ett stort varuhus, där allt måste vara helt och rent.
  Vi bör ju inte skambelägga henne för att hon gillar just det modet.
  Själv har jag suttit på på vagnar och bussar i Göteborg och folk blir något stressade på om det går på någon med burka.
  Vilket jag i alla fall tror att människor i dessa is tider, gör folk oroliga.
  Själv blir jag sjukt nyfiken på vem är det därunder och hade jag haft en egen talkshow på tv, så hade jag bjudit in kvinnor i burka för jag är mer nyfiken på dom än vad Amanda hade på sig.
  Jag vill ju gärna tro att hon inte var alltför uppseende väckande klädd, då det kan bli jobbigt att bli så beskådad som tjej.
  Tack Karin för att du skriver hur du ser det och inte anmärker på texten, sådant gör mig glad.
  Sedan att man inte håller med varandra om allt, det är ju en annan sak och det gör man ju inte med någon.
  Calle den 12 har uttryckt hur han ser på saken, men vill inte hävda att han alltid har rätt(fast han gärna vill tro det), men hävdar att alla har rätt att uttrycka sina åsikter

  Svar
 4. Carl den 12

  Kan tillägga att Ada min kärbo klär sig neutralt för att smälta in på bussar och vagnar i Göteborg och har alltid håret uppsatt pga att undvika att män jobbar sig på henne.
  Men, det hjälper henne föga och hon får höra att hon har en typisk skandinavisk kropp utav män.
  Och hon är en mix utav både norskt och svenskt, så vad ska hon göra ?
  Hon gör sig bara iordning och har utsläppt hår när hon har sällskap utav vänner eller mig.
  Vi måste tänka till var vi står i detta och förändringarna som sker i hur vår syn och mentalitet har ändrats över åren och vad barn och barnbarn ska växa upp i och vad vi står för i Sverige ?
  Men, jag tror inte att unga Amanda kommer kosta våra skattebetalare pengar, som Mustafa redan gör och då har pengarna inte raslat färdigt än.
  Amanda kommer bli ihågkommen som våran vita kvinna som inte fick åka buss och hävdade sin rätt att klä sig i shorts och linne år 2019.
  Chauffören kommer bli ihågkommen för att han arbetsvägrade och diskriminerade och särbehandlade en ung tjej år 2019.
  Mustafa kommer att bli ihågkommen som en 19-åring som visar upp för hela världen hur det är ställt med kvinnosynen i Sverige och att vi alla indirekt okejar det och står i stor skuld år 2019.
  Rocky kommer att bli ihågkommen för att han var på turné och hade oturen att va på fel plats vid fel tillfälle och reagerade på ett beteende vi svenskar blivit så blasé på i vår vardag att vi varken ser eller bryr oss längre.
  Han sitter säkert i häktet och undrar hur kvinnorna egentligen har det i Sverige om Mustafa får denna uppbackning och att han smet ut ur landet dessutom i ett land som folk hävdar att vi är det mest jämlikaste landet i världen år 2019.
  Calle den 12 tänker på dig som står upp för kvinnor och har mer civilkurage än dom flesta och möts av invånare och ett system som säger allt om hur det är ställt med moder Svea år 2019

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *