NORRKÖPING. Skottlossning bland lekande barn

| 27 juli, 2019

Ännu en gång visade sig Sverige inte vara det trygga och säkra land som vissa vill påstå att det är. För igår kväll vid 18,45-tiden utbröt det en skottlossning i Vasaparken i Norrköping. Enligt vittnen var det två personer som avlossade minst två skott mot andra personer i parken varefter de försvann från platsen på en motorcykel eller moped.
Det allvarliga i det hela förutom att personerna sköt mot någon var att där fanns många personer i parken och att skjutningen ägde rum vid en lekplats med många lekande barn.

Stora polisresurser deltog i jakten på förövarna som fortfarande är okända och på fri fot. Enligt källor så tror polisen att skotten var riktade mot minst två personer som var i parken, men där fanns ingen skottskadad på platsen och det har inte kommit in rapporter från sjukhusen om att någon med skottskador kommit in. Till en början har polisen utrett skjutningen som en uppgörelse i kriminella kretsar. Men det kan ändras i ett senare skede av utredningen. Polisen säger att det finns målsägare men de vill inte tala om antalet, och inte heller om de är kriminellt belastade.

Polisen säger att det är oroande att det begås skjutningar på allmän plats men de menar att allmänheten inte behöver vara oroliga.
Under fredagskvällen var ett stort område i parken avspärrat och polisen använde hund för att söka spår. De har även förhört ett stort antal personer som vittnen till skjutningen.
En förundersökning om mord är inledd men ännu sent på fredagskvällen var ingen person gripen för skjutningen.

https://www.svt.se/…/lokalt/ost/larm-om-skottlossning-i-vas…
https://www.expressen.se/…/larm-om-skottlossning-vid-lekpa…/
https://www.aftonbladet.se/a/dOjb0j

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/dOjb0j/skottlossning-vid-lekplats–stor-polisinsats

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *