Tino Sanandaji: Stängda blusknappar är priset vi måste betala för öppenheten.

Malmö är en hipp, ung, modern stad med allt större inslag av medeltida värderingar som drabbar gays, judar och tjejer.

”Amanda Hansson, 19, klev på bussen i Malmö iklädd shorts och ett kortare linne men blev avkastad. Anledningen: Busschauffören tyckte att hon var för lättklädd. Amanda Hansson berättar att busschauffören stoppade henne när hon klev ombord. – Han sa: ”Du visar för mycket hud. Vi har en policy på våra bussar att man inte får visa för mycket hud” ”Hanssons klädval för dagen var ett par shorts och ett linne som visade lite av magen. – Det var inte en provocerande outfit. Dessutom var det 28 grader ute…De borde vara tydligare med sina chaufförer kring vilka riktlinjer som gäller. Nu känns det som att han bara hittade på något”

Stängda blusknappar är priset vi måste betala för öppenheten. Hanif Bali frågar också hur medias reaktionerna skulle varit i stället om chauffören slängde av en invandrarkvinna i burka.

Det finns inga uppgifter om bussföraren, men hursomhelst leder invandring från patriarkala länder till mer ultrakonservativa normer i Sverige. Om Sverige tog in 10 miljoner invandrare från Saudiarabien och Afghanistan skulle kulturen kring kvinnors klädsel ändrats.

Detta är uppenbart, men förnekas av politisk korrekta med känsloutbrott, rabiata personangrepp, försök att stänga ned debatten och barnsliga logikfel som att svensk kultur inte existerar eftersom man även äter sill i Danmark.

Det illustrar varför ideologier inte kan reduceras till rättsfilosofisk syn på staten. Kärnan av liberalism har alltid även inkluderat upplysningen krav på rationalitet, empirism, individualism, den stringent analys av samhället som följer av detta samt debattfrihet att överhuvudtaget göra analyser.

I stället domineras svensk media och högskolor av postmodern marxism som genusteori och andra ovetenskapliga idéer. Enligt poststrukturell genusteori spelar det ingen roll om det flyttar in 10 miljoner Saudier då det inte är individer utan osynliga strukturer som styr. Gudrun Schyman förklarade: ”Diskrimineringen och kränkningarna ser olika ut beroende på var vi befinner oss. Men det är samma norm, samma struktur, samma mönster, som upprepas så väl i talibanernas Afghanistan som här i Sverige”

Identitetspolitik och postmodernism är inte liberlism, och bara en idiot tror att det är liberalt att med invandringspolitik göra Sverige mer ultrakonservativt.

Tino Sanandaji

Expressen…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Tino Sanandaji: Stängda blusknappar är priset vi måste betala för öppenheten.

 1. Carl den 12

  Att en busschaufför ens orkar bry sig om vad resenärer har på sig är oroväckande, är inte hans jobb att hålla ordning på trafik och hålltider. Hade han sagt till en kille i shorts och bar överkropp undrar jag, får inte den känslan. Hade det varit vinter så hade man ju blivit orolig om hon gick klädd så pga att hon kan bli nedkyld. Vi ska inte bagatellisera sådana kommentarer pga att en man som har behov utav att kontrollera kvinnors klädsel, kan vara en fara för att han har ett behov av att trycka till henne och då ska man så klart hålla ett extra vaksamt öga på honom. Själv har jag riktiga problem med killar som går med bar överkropp och samtidigt luktar svett. Brukar fästa blicken i backen, men vad gör man för att stänga av luktsinnet. En solig och varm dag i Nordstan är ingen hit om man är känslig för dofter av gamal svett när barbröstade eller linne klädda killar går runt och har tappat helt sitt sinne för hygien och respekt. Sällan man möter en tjej som stinker svett och jag tror inte att denna unga tjej gjorde det heller. Så herr busschaufför, titta bort nästa gång du agerar klädpolis, gör ditt jobb och håll ordning på vägen. Du befinner dig i Sverige 2019 där tjejer får klä sig hur dom vill. Även om jag undrar vilken land vi möter nuförtiden. Tack gode gud att man inte är ung i dag och tror att det här är normalt. Calle nr 12 som tycker att busscahaufför bör byta arbete där det inte finns unga tjejer som han kan störa sig på och kritisera och samtidigt unyttja och ta våran gästfrihet för given. Mycket bra att tjejen gjorde ett avtryck 👑
  PS nuförtiden så undviker man ju som sagt 5:an affärscentrum pga att andra intressen har tagit över handeln och det luktar röka mixat med svett så man blir golvad

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *