2823: Hemlöst och kläder

| 28 juli, 2019

Angående gårdagens post om stackars hemlösa konstnärer är det klart att sådana är en påtaglig bristvara. Dock kommer man inte ifrån att det finns ett näraliggande exempel. Givetvis Dan Park som är dubbelt hemlös, hemlös i konsten och bokstavligen hemlös. Visserligen framhåller han att den bokstavliga hemlösheten har löst sig genom att han erbjudits (dock utan alternativ) bostad inkluderande föda under fyra månader (Nyheteridag). Så kan det bli när värdegrunden överskridits.

För övrigt har det lokala intresset kretsat kring kläder. Greta fick på sig fel tröja vilket utlöste en lavin av indignation. Greta blev genast hyperkorrekt och ursäktade sig men faktum är att tröjans afa-märke knappast är någon större utmaning mot värdegrunden. Ett större rabalder har emellertid uppstått i samband med en dams bussresa. Hon var befunnen alltför lättklädd enligt ansvarig busschaufför. Det förefaller inte troligt att damen har utmanat rådande värdegrund utan snarare ett särintresse i frågan. Viss förtegenhet råder i ärendet (Expressen).

Lars Vilks


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Lars Vilks

konstkritiker och tidigare professor i konstteori vid Kunstakademiet i Bergen 1997 – 2003