AFA. Thunberg-klanen har valt att kasta ut Greta och sig själva i rampljuset, då får man vara beredd på att hantera kritik

Marlena Ernman och journalisten Jens Liljestrand ryckte snabbt ut till Greta Thunbergs försvar när bilden på en leende Greta, iklädd i en t-shirt med antifascisternas symbol, kablades ut. Det var dumt, mycket dumt.

Det finns inget försvarbart i att försvara antifascister, en av de värsta, näst efter islamister, antidemokratiska våldsamma element vi har i landet enligt Säpo.

Många anser att vi bara ska släppa det, att det var ett ärligt misstag och att Marlena Ernman inte visste att hon genom att dels köpa tröjan, dels låna ut den till sin dotter, stöttar AFA. Men nej, vi tänker inte släppa det här.

Hon bar en tröja som hon fått låna av sin mamma som skickade ut ett totalitärt, fascistiskt budskap och våldsbejakande budskap. Och har man tillskansat sig det tolkningsföreträde som Thunberg-klanen gjort bär det med sig ett ansvar. För övrigt, hur vet vi att Marlena Ernman inte ljuger? Hon är tillräckligt hatiskt och kan mycket väl stötta den här förkastliga organisationen? Räcker det verkligen med att Ernman på twitter skriver:

“T-shirten som Greta bär har hon lånat från mig. Den finns att köpa på otaliga sajter på nätet med olika text. Jag hade ingen aning om att vissa sammankopplar den med våldsbejakande rörelser, såna tar vi båda helt avstånd ifrån. För att undvika missförstånd har hon raderat bilden.”

Undvika missförstånd? Och för att riktigt tala om vad hon tycker passar Ernman på att lägga upp en t-shirt med trycket “Fuck you!” på. Verkligen klartänkt och förtroendeingivande sagt av henne?

Jens Liljestrand skriver i sitt försvar för Thunberg-familjen att han minsann skulle vara stolt om hans 13-åriga dotter burit en t-shirt med antifascistiskt budskap, däremot hade blivit kräkfärdig av skam om någon ägnat sig åt att förfölja klimataktivister denna rekordvarma sommar.

Det är alltså som vanligt. Lögner. Tröjan som Ernman “lånat” ut ser dessutom inte likadan ut, och det är stört omöjligt att “samma” tröja storleksmässigt passar både mor och dotter. Det finns redan otaliga bevis på att det handlar om olika tröjor på twitter. Det betyder att Ernman ljuger, varför ljuger hon då? Om det nu inte är så farligt? Hon vill såklart inte bli påkommen med att hon och hennes familj stöttar en våldsbejakande organisation mitt i sin miljöaktivism.

Som förälder ska man vara en förebild och definitiv inte heja på barnens dumheter, men det blir förstås svårt om vuxna runt barnen inte har tillräckliga kunskaper om något de borde ha kunskaper om, eller de facto stöttar en våldsbejakande organisation.

Det låter kanske hårt, men jag hoppas att Thunberg-klanen tappat greppet om sin så kallade aktivism och radikaliserats bort från de demokratiska värden de hävdar de värnar om. Det har funnits antydningar om att de ligger på gränsen emellanåt: upprop om anarki (hela Sverige måste strejka innan kollapsen är här-typ)

Att som Liljestrand ta ställning och använda sin dotter för att riktigt tala om hur lite han bryr sig om att Thunberg-klanen avslöjats som antidemokrater säger mer om honom än något annat. Varför kan inte dessa vuxna bara sluta använda sina egna barn? https://twitter.com/jensliljest…/status/1155182594700566528…

Thunberg-klanen har valt att kasta ut Greta och sig själva i rampljuset, då får man också vara beredd på att hantera kritik när det är påkallat, så kom inte dragandes med att hon bara är en ung tjej som vill rädda jorden och som råkar ha en mamma som inte vet vad olika symboler står för. Det håller inte längre.

(Apropå jorden undergång, med hälsning fr 1972, bild 2)


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

17 reaktion på “AFA. Thunberg-klanen har valt att kasta ut Greta och sig själva i rampljuset, då får man vara beredd på att hantera kritik

 1. Lars-Gunnar Nyman

  Varför inte fakta granska SD. Där har ni massor att publicera.
  Jag litar inte på projektsanning, ni publicerar endast det som är obekvämt för ers synpunkter.
  Kämpa på Greta vi behöver fler förebilder som vågar stå upp för vårt verkliga hot klimatet.

  Svara
  1. Henrik Lilja

   Hej Lars-Gunnar!
   Vad har att faktagranska SD med Greta att göra? Vad har SD med PS att göra? Tror minsann att du har en del förutfattade meningar kring vilka vi är, men så brukar det vara när man inte har tillräckliga kunskaper om nåt men ändå gärna vill kommentera. Ja heja Greta, det tycker vi också, det vill säga, bra att hon engagerar sig i ett ämne som hon brinner för. Mindre bra är att hon utnyttjas av den politiska eliten, ja till och med andra vuxna som du själv, som inte orkar ställa sig där på barrikaden för att kämpa. Greta har själv sagt att hon inte kan svara på frågor “miljön”, fast hon menar nog klimatet (hon vet nog inte skillnaden), just på grund av att hon är för ung. Fast sådant bryr sig vare sig du eller någon annan “heja-Greta” om. Du ska bara försvara något. Unga människor behöver förebilder, inte nödvändigtvis vara det. Och om något ska dessa förebilder inte förorda anarki/aktivism eller andra samhällsomstörtande organisationer. Vi önskar Greta allt gott i livet, men framför allt önskar vi att vuxna runt henne, som du själv, slutar upp att använda henne som en förbrukningsvara. Och om du nu är mån klimatet så försöka att läsa något mer än det Greta säger, du kommer upptäcka en ny värld där viktiga frågor ställs och besvaras. Avslutningsvis, förklara gärna varför SD är så viktigt för dig. För oss är de nämligen inte det.

   Madeleine Lilja, ps

   Svara
   1. Jeanette

    Blir så jävla förbannad över att politiker på hög nivå klättrar ner till hennes nivå. Ja sandlådan. Strejka skola o arbetare nä nä???? Nu ser vi vilka som vi valt till att styra värld.n. 15 åringar ska de va. Absolut skrämmande. Inte undra på att våra politiker blir o valda gång på gång. Måste va 15 somröstar.

    Svara
 2. Uno Hansson

  VA…! Tolkning ställs mot tolkning … INGEN har väl något som helst kategoriskt tolkningsföreträde. Ordbegreppet “ANTIFASCIST” antyder ju inte ens en enda susning om någon sorts våld eller aggression, möjligen diskriminering och avståndstagande gentemot fascister. Det här satanistiska tramset om någon sorts skyldighet att “sila mygg och… ” för att på något sätt behöva göra en enda susning av ansträngning utforska vem som på något sätt utformat någon och “klistrat på något” någon sort “ETIKETT” (Label)… och… som då innehåller en väldigt enkelt tolkbar text är… jag upprepar “SATANISTISKT TRAMS” som mer än tillräckligt länge har kontaminerat och förgiftat all debatt…
  http://unenumerated.blogspot.com/2006/02/irreducible-complexity-of-society.html

  Svara
 3. Allan Andersson

  Hela Thunbergfamiljen är galen. Deras liv intressersr mig inte.

  Svara
  1. Jeanette

   👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌

   Svara
 4. Egon

  Ja Thunbergs är beredda att hantera kritik från vilka idioter som helst. Och dom är många därute tyvärr. Dessa långa komnentarer vittnar om detta. Stå på er Thunbergs låt inte idioterna hindra er från att leva. Så skönt att det finns människor som vågar stå upp.

  Svara
 5. Egon

  Projektsanning? Mitt inlägg tog ni bort. Ni vill tydligen inte höra sanningen 😟

  Svara
 6. Egon

  Projektsanning? Mitt inlägg tog ni bort. Ni vill tydligen inte höra sanningen.
  Sitter det idioter även i redaktionen?

  Svara
  1. Henrik Lilja

   Din kommentar är inte borttagen. Vi arbetar inte dygnet runt. Vi uppskattar inte att du kallar oss idioter. Hat, hot, hets, svordomar och personangrepp är inget vi på PS godtar. Håller du ett vårdat språk är du välkommen att fortsätta kommentera våra inlägg.

   Svara
 7. JIMMY

  “Morgondagens fascister kommer att kalla sig för antifacister!.”

  Citatet är historiskt myntat men vem det var som är upphovsman är oklart, somliga säger Churchill eller andra tänkare😊

  Svara
 8. JIMMY

  Rättelse ovan mobil inlägg det stavas “Antifascister” 🤔😂😂😊😊😊⛽⛽⛽⛽

  Svara
 9. Carl den 12

  “Freedom of speech” citat av MLK❤

  Calle blir så jävulusiskt trött på att folk och fä bara orkar i dessa kritiska tider gå in och gå in i debatten för att ta på sig rollen som svensklärare ???
  Vi borde lägga våran viktiga tid på att hjälpa varandra i denna situation istället för att vara småaktiga när vi alla vet hur känsliga tangentbordet på våra smartphones är och att det är så himla lätt att träffa tangenten brevid just den bokstav man egentligen skulle tryckt på från början.
  Det bör vara fokus på ämnet och diskussionen som är av vikt.
  Jag Calle kan bjuda er på att mitt autoskriv skrev Rosenlund istället för Rosenbad i en text jag var så nära att sända iväg innan jag hann upptäcka detta.
  Folk hade gjort narr helt utav Göteborgaren som dom tror, tror att Sveriges regering jobbar på Rosenlund som ligger i Stockholm och kommit ihåg mig som Calle nr 12 alterego med storhetsvansinne, som är helt kass på Sveriges geografi och missat hela mitt budskap och sedan har mage att ge sig ut för att vara kung, dessutom.
  Men, visst känner man att man håller på att tappa det när vi tar tid ifrån varandra, tid vi inte har.
  Men jag har tagit till mig Kalle ankas kritik, att det minsann inte är så lätt att läsa mina texter pga att jag försökte packa in så mycket text det bara gick i skrivfältet.
  Jag känner inte personerna på projekt sanning alls och jag tycker bara att det är så grymt att alla oavsett sin bakgrund och politiska åsikt får en chans att uttrycka sin sak i ämnet.
  Själv har jag blivit helt besatt av att hävda i tid och otid att jag är helt opolitisk och röstar blankt, så man kan misstänka att jag döljer något.
  Detta trots att jag en gång har röstat på partier som jag anser har skapat osämja bland oss väljare och politik har aldrig varit så känsligt att diskutera som i dag.
  Annat upplevde jag förr, när vi kunde ha riktigt bra diskussioner, bla därför jag tappade intresset för dom partier som låg mig närmast.
  I dag vill jag bara ta ut dom bästa bitarna ur varje parti och göra något nytt och gott utav det.
  Människor bråkar på arbetsplatser, bryter upp med vänner, bekanta och sina familjer för olika politiska ståndpunkter.
  Det är så sorgligt och samtidigt tragiskt, att vi tillåter sänka oss till den nivån.
  Hur mycket fel vi än stavar och är otrevliga mot varandra är att flytta fokus från alla sirener jag har hört ljuda över Göteborg. Tror inte polisen har tid att tänka på sin stavning, om dom nu hinner med att skriva alla rapporter.

  Calle ber er att vara snälla och inte gå in för att missförstå varandra mer än nödvändigt. PS vi är alla människor och har fel och brister och jag har kämpat med mig själv för att undvika ett ord jag så lätt själv tar till när jag blir rädd för någon som jag inte tycker värnar om Sveriges välmående.
  Men jag får inte kalla folk för det ordet, jag får bara inte tappa det……………….. Låt oss ge Sverige en ny chans landet förtjänar, detta avlånga vackra land👑

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *