Tino Sanandaji: Ett fåtal personer begår majoritet av grova brott, om de låses in eller utvisas kommer färre kvinnor att våldtas.

Anne Ramberg anser att Johan Forssells förslag om skärpta minimistraff för våldtäkt är fel.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Moderaternas förslag att höja straff för våldtäktsmän får draghjälp när det sågas av kontraindikator Anne Ramberg .

”I en debattartikel i Aftonbladet skriver Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forsell att minimistraffen för våldtäkt borde höjas. Från två år – till tre, menar han.

”Vi behöver ta krafttag för att komma till rätta med sexualbrotten”, går det att läsa i artikeln. Idén fick Anne Ramberg, generalsekreterare för Advokatsamfundet, att se rött. – Den stämning som råder i dag i Sveriges riksdag går egentligen åt ett håll: hårdare straff. Det, tycker jag, finns anledning att reagera skarpt emot. Rent generellt finns inget som talar för att hårdare straff har en avhållande effekt, det finns ingen forskning som tyder på det, säger hon”

Forsell svarar: “Tack till Advokatsamfundets generalsekreterare som en sen lördagkväll har vänligheten informera mig om att jag både är aningslös, missriktad och uppenbart okunnig”

Det är Anne Ramberg som är okunnig, det finns tiotals forskningsstudier som visar att hårdare straff påverkar brott, att påstå att ingen forskning har visat det är bara oseriöst.

Ett fåtal personer begår majoritet av grova brott, om de låses in eller utvisas kommer färre kvinnor att våldtas. Att förneka detta med känsloutbrott och ovetenskapliga skrönor gör inte kvinnor någon tjänst. Moderaterna borde givet hennes trackrecord se Rambergs kritik som ett kvalitetsstämpel för sina förslag, och använda henne som en omvänd remissinstans.

Tino Sanandaji, på facebook

Expressen


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Henrik Lilja Rönnquist

Redaktör och Art Director för PS

1 En tanke på “Tino Sanandaji: Ett fåtal personer begår majoritet av grova brott, om de låses in eller utvisas kommer färre kvinnor att våldtas.

 1. Carl den 12

  Henrik👑& Tino 👑
  I swea rikes lag ska misshandel som ingår i våldtäkt fabriceras under tortyr och “mord”.
  Förklaringen är att man kan knappast våldta någon utan att bruka våld på personen och även om man drogar personen, personen är full, somnat, svimmat, så är det tvång och våld inblandat hur man än vänder och vrider.
  Inte kan man kalla det för samtycke ?
  “Mord”, Jo för att personer som har blivit våldtagna tappar som oftast livslusten och försöker att ta livet av sig eller går in i sprit och drogmissbruk eller hamnar på psyket.
  Så alla dessa våldtäktsmän som springer lösa ute på gator och torg och tar för sig och går igång på en kvinna som kämpar för sitt liv medans en efter en osv man/män/barn tränger in i hennes vagina, skadar inte bara hennes sköte, utan hennes kropp och själ.
  Kvinnans vagina och sköte är till för att föda barn om hon så önskar och är inget någon äger, förutom som hon själv har rättigheter till.
  Livet börjar där inne och vi alla börjar våran start i livmodern, så när dessa män tvingar sig på och in i en kvinna, så våldtar dom inte bara henne, dom våldtar livet.
  För i just i den stunden, han och dom tränger in i henne, så tar dom allt ifrån henne och lämnar henne sedan för att dö själsligt.
  Sedan så har vi kvinnor som inte gör motstånd pga att dom blir livrädda och fryser för att inte bli mer misshandlade, så dom får komma hem till sina familjer med livet i behåll.
  Såg en dokumentär ifrån USA och en tjej som började spela med en våldtäktsman för att inte bli mer våldtagen, tror polisen räddade hennes liv.
  Han tappade totalt intresset för henne, när hon låtsades gå med.
  Fly och frys, är en mänsklig faktor som går in för att människan ska kunna överleva.
  Men hur överlever man då ?
  Tror att det har med många olika faktorer att göra, men att tidigare levnadsglada kvinnor tappar livslusten och blir apatiska inför sådant dom tidigare tyckt va roligt.
  Det är för mig, mord !
  Så om vi låser in alla som våldför sig på kvinnor, så får ju vi mindre våldtäkter och våldtäktsmän ute i samhället.
  Ganska enkelt, men tills dess så får svenska kvinnor lida………..
  Calle nr 12 som sörjer kvinnans rättigheter till sin egen kropp och själ år 2019

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *