Mattias Hans Karlsson (SD) om ASAP-GATE

Min egen, högst personliga syn, på fallet med ASAP-Rocky utifrån vad som hittills framkommit i offentligheten. Min uppfattning är att en nyanserad bedömning av skeendet kräver att man förmår att hålla flera tankar i huvudet samtidigt.

1. Misshandelsoffret borde inte ha befunnit sig i Sverige överhuvudtaget. Han verkar inte ha giltiga asylskäl, han verkar sympatisera med våldsbejakande islamism och han är dömd för flera brott. Att han trots allt detta fortfarande är här blixtbelyser de extremt allvarliga bristerna i den ansvarslösa socialliberala migrationspolitiken.

2. Utifrån videomaterialet framstår det som att misshandelsoffret och hans kamrat ofredade ASAP-Rocky och hans sällskap. Särskilt allvarliga är uppgifterna om att de tidigare på kvällen skall ha sexuellt ofredat kvinnorna i sällskapet. Om detta stämmer så bör afghanerna dömas för detta och utvisas.

3. Jag kan personligen, på ett känslomässigt plan, känna att en person som trakasserar andra och som sexuellt ofredar kvinnor förtjänar ett kok stryk.

Ett samhälle och en rättsstat kan dock aldrig byggas på känslomässiga reaktioner eller privat, utomrättslig rättskipning. Accepterandet av en sådan ordning skulle innebära slutet på lag och ordning och en återgång till medeltidens blodsfejder med ändlösa hämndcykler.

4. Även om jag på ett personligt, känslomässigt plan kan känna att det finns situationer och gärningar där en viss individ förtjänar ett kok stryk, så anser jag också att det isf bör finnas en hederskodex kopplat till en sådan situation för att den skall anses vara förståelig och moraliskt, om än inte juridiskt, försvarbar.

Utifrån vad som nyligen framkommit kring den aktuella misshandeln, så verkar den inte ha omgärdats av någon sådan hederskodex. Att flera storvuxna män gemensamt misshandlar en mindre och svagare man, sparkar och slår på honom när han ligger ner och hugger i hans kropp med en avslagen glasflaska, kan i min bok aldrig anses vara hedervärt eller moraliskt försvarbart. Det kan naturligtvis inte heller vara juridiskt försvarbart.

5. ASAP-Rocky har av vissa av sina försvarare framställts som moralisk och fin person. Hans egna rap-texter där han bland annat hänger ut och offentligt skryter om hur han kränkt och sexuellt förnedrat kvinnor som han varit i en relation med, anser jag vara ett tungt vägande skäl för att ifrågasätta de ensidigt positiva omdömena om hans karaktär. Detsamma kan sägas om de delar av hans personliga historia som innefattar droghandel och misshandel, i ett fall riktad mot en kvinna.

6. Jag kan till viss del förstå Donald Trumps känslomässiga reaktion och engagemang i fallet mot bakgrund av att han uteslutande tycks ha bildat sig en uppfattning av händelsen utifrån det (medvetet nedklippta) videomaterial som publicerades av ASAP-Rocky. I grunden är det också en fin sak med en ledare som visar lojalitet med sina landsmän när de drabbas av allvarliga problem i utlandet.

En så mäktig man som USA:s president borde dock rimligen försöka bilda sig en så allsidig bild av en händelse som möjligt innan han beslutar sig för att agera och i just det här fallet borde han också ha informerat sig om hur det svenska rättsväsendet är utformat samt om vårt förbud mot minister-styre som gör det olagligt för vår statsminister eller någon annan minister att blanda sig i enskilda rättsfall.

Mattias Hans Karlsson (SD), på facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

6 reaktion på “Mattias Hans Karlsson (SD) om ASAP-GATE

 1. Carl den 12

  Calles Ada här som sänder en👑och en💋till dig Mattias(som är mitt enda frikort bland svenska politiker/kändisar) i Sverige.
  Calle själv har ett svart kvinnligt frikort bland sina politiker i regeringen, så nej gott folk.
  Vi är varken rasister som ni så lätt påpekar och tar till när era argument tar slut i alla dess olika diskussioner och vi röstar inte på SD.
  Utan för oss är det återigen vita blanka röstsedlar i valet 2022 med “krossa och förgöra regeringen” som gäller👑

  Svara
  1. Anders

   Så det är ett skämt att upprätthålla lagen och att åklagare gör det som står i lagen?
   Så du tycker att det är ok att vuxna män sparkar på en liggande?

   Svara
 2. Jan

  Rättsväsendet är varken nyanserat eller håller flera tankar i huvudet samtidigt. De tar heller inte hänsyn till den allmänna rättsuppfattningen . Rättsväsendet har ingen moral. Det handlar enbart om paragrafer och teknisk bevisning. I det här fallet lägger de till och med ner ASAP:s motanmälan för att göra det så enkelt för sig själva som möjligt. Eftersom misshandeln är filmad så finns det få möjligheter för ASAP att komma undan. Provokationen kan möjligtvis lindra domen, inget annat. Vilken regering vi har spelar ingen roll såklart. Hade Ulf Kristersson varit statsminister hade utfallet varit detsamma. Om nu några moderater trodde något annat…

  Svara
  1. Anders

   Rättsväsendet skall inte hålla åsikter i huvudet. Rättsväsendet skall följa lagar, förordningar och praxis. Dessa är svensk moral och etik, dvs vår blandning av mänsklig moral och etik, kodifierad, och allt som åklagare och domstolar skall ta hänsyn till. Vilket de verkar gjort i detta fall.

   För övrigt, och det känns konstigt.
   Jag håller med stora delar av vad Mattias skriver, speciellt den andra halvan.

   Svara
 3. Carl den 12

  Vi får avvakta och se, än har inte allt kommit fram.
  Men jag önskar höra varför Rocky blev så skogstokigt arg och så hårt och brutalt misshandlade Mustafa ?
  Tror inte att Rocky kommer undan om han gjort detta helt oprovocerat.
  Vi får ge oss till tåls och även ta hänsyn till vad Mustafa sa och gjorde innan Rocky tappade det.
  För mig som bor i Göteborg, så är det här inget ovanligt att folk drabbar samman pga av bråk om och med tjejer.
  Hade Mustafa befunnit sig i Göteborg, så hade utgången blivit något helt annat.
  Vänta vänta vänta……..
  Calle 12 ifrån Göteborg där vi använder kniv och skjutvapen istället

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *