BROTT LÖNAR SIG? Kriminella får lyxrum med havsutsikt i fängelset.

Vi kan inte behandla brottslingar med silkesvantar! Straffen ska vara kännbara, och miljön ska spegla att de för tillfället inte är en del av samhället.

I Skenäs bygger kriminalvården ut sin anstalt. Den nya byggnaden ska sätta standarden för hur sveksnak fängelser ska se ut i framtiden, skriver Samhällsnytt. Bland annat ska varje fånge få eget badrum, en del “bostadsrum” ska även kunna erbjuda en havsutsikt.

När vi som medborgare hotas, misshandlas, våldtas, rånas eller på annat sätt utsätts för brottslingar attackerar de inte bara våra mänskliga rättigheter, våra liv utan också vår demokrati. Vår rättsvårdande apparats ansvar är att skydda oss, och att straffa brottslingar, inte att skapa incitament för att en brottsling ska kunna se sitt kommande straff som något som är värt det; Vem vill inte bo gratis, ha tillgång till ett eget badrum, havsutsikt, studier, vård och arbete?

Jag är helt för att brottslingar som avtjänat sitt straff ska få stöd och hjälp för att komma tillbaka in i samhället, med kravet att de också blir goda samhällsmedborgare. Men det brottslingar ägnar sig åt, oavsett vad: småbrott som grova brott ska inte behandlas med silkesvantar, det ska vara kännbart att man brutit mot lagen, såväl i själva straffet som i boendet.

Vi måste vara tydliga med att brott mot svensk lag aldrig får trivialiseras eller ignoreras. Att bygga lyxrum, eller bostadsrum som man kallar dem, är att signalera att brottslingar är några slags offer. Dessutom är detta ett makalöst slöseri med våra resurser.

Samhällsnytt…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *