Kronan i botten – nu officiellt en skvalpvaluta

“Den svenska kronan är nu den lägst värderade valutan bland alla OECD-länder – och den fortsatta försvagningen väcker oro inom industrin.  

”Om vi fortsätter att bedriva den här valutapolitiken riskerar vi att rea ut svenska tillgångar”, säger Robert Bergqvist, chefsekonom på SEB, till Di.

”Det ser ut som att Riksbanken vill att kronan ska vara låg.””

Dagens Industri (låst)


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Henrik Lilja Rönnquist

Redaktör och Art Director för PS

3 tankar på “Kronan i botten – nu officiellt en skvalpvaluta

 1. Frank thorsen

  Dom kjörar dom svenska arbetarna i botten,sammans med kronan så att framtidens arbeidsmarknadsressurs är på samma nivå som afrika,Syria och syd amerika.då har dom alla som världens fattigpäron i sin hula hand och regering ,myndigheter kjörar alla som billig arbetskraft ..allt blivit dyrare,svårare å leva..hvor ar fremtidens pensioner för dom unga idag som är 8-16 -24-36 år med deltids arbeta som som myndigheten planlegg åt bara leva i fattigdom..tänk på deras förälder som har slitit hårdt..gjör upprör mot politikerna få dom ut av rikskansleriet dom bryr sig inte alls om sina invånare..gjör upprör på fransk vis..kom ihåg att folk på hela kloden är missnöjda med hur dom blir behandlad se på Ryssland,syd amerika.hong Kong Indonesia China ,usa.etc.sverige nu lagar fattigdom i full fart..inget plats å bo..sen tror dom alla vill resa hem till sina hemländer,..dom har det bättre här än sina hemländer och vill alldri åka..

 2. Robert

  Ja vi var i Spanien för 2 veckor sedan, det märktes att vår valuta är lika med pesetas… som var innan euro .

  Allt är dyrt för oss svenskar, vi skulle nog ha valt euron när det erbjöds. Vi var sugna på att köpa en bostad i Spanien, som vi har sparat till detta, men nu saknas det ännu mer pengar tack vare vår skitvaluta!.

  Dags att regeringen vaknar och gör något åt detta, annars riskerar vi att euroländer köper upp alla bostäder i attraktiva områden.

Kommentarer är stängda.