Du är feg, Stefan Löfven. Jag är så otroligt trött på dig som statsminster.

Du velar, är feg, flackar med blicken, pratar om hur viktigt det är med humanitet för alla andra.

Stefan Löfven är du medveten om vad som händer med vårt samhälle? Sverige har på grund av din tystnad och flathet djupt polariserats. Motsättningarna mellan människor fortsätter att öka, samtalsklimatet blir allt mer förgiftat, samtidigt som samhället blir råare. 

Stefan Löfven, förstår du att läget är dramatiskt, bilden av Sverige som ett demokratiskt och solidariskt land är borta. I stället är vi i dag ett splittrat samhälle där ilskan och frustrationen växer varje dag. Med Fredrik Reinfeldt som startpunkt, och du som efterföljande statsminister har svensk politik tappat både sitt omdöme och sitt moraliska kompass.

Du säger ofta att i Sverige är vi lika inför lagen, att alla är lika mycket värda och att det är endast tillsammans vi kan klara av att bygga Sverige. Men var är du när kvinnor våldtas, när unga män skjuts ihjäl, när människor utsätts för brutala mordförsök. Du värderar människor olika. Det visar dina handlingar och ställningstaganden. 

Du sviker brottsoffren. Sedan sommaren 2018 har brottsoffer inte längre någon absolut rätt att få hjälp av en advokat inför och under hovrättsförhandlingar. Hur kan det ens vara möjligt att göra en sådan lagändring? Förstår du inte vad det innebär? Idag får inte den våldtagna kvinnan något advokat i Hovrätten, däremot hennes förövare. När nu frågan om kvinnors utsatthet i vårt samhälle får allt mer uppmärksamhet, inte av dig, utan i debatten, är det väl snarare så att du borde agera. Den frustration, ilska och sorg som väcks hos det svenska folket varje gång en ny våldtäkt sker, varje gång en förövare släpps fri av Hovrätten/får sitt straff sänkt, måste omsättas i någon slags aktion av dig, samhället och din regering i synnerhet. 

Erik Ljungdahl är en ung man som överlevt ett brutalt mordförsök. Någon bestämde sig för att köra över honom. Han överlevde, trots mycket svåra skador. Nu har snart ett år passerat och skadorna som han åsamkades har läkt. I mitten på mars åtalas två bröder för påkörningen. Den äldre misstänks för två mordförsök och den yngre för att ha övertalat sin bror att begå brottet. Säkerhetssalen på tingsrätten fylldes av åhörare som bråkade om sittplatser, vakter tvingas gripa in. Rådmannen fick upprepat be den huvudmisstänkte mannen att hålla god ton mot Erik och hans familj. Bröderna som hade pekades har sedan dess helt frias från åtalet? Förstår du, friats trots att de hade pekats ut av två vittnen? Vad hände med att vi är lika inför lagen? 

Med dig som statsminster har otryggheten ökat, parallellt som rättsstaten tappat i styrka. Du skyller också hela tiden ifrån, Visst mycket kan förklaras med tidigare regeringar men inte allt. Tyvärr saknar du både kritiskt tänkande och en vilja att ta tag i det du ställt till med. Du nöjer dig med att vi har färre poliser i ett råare samhälle. Du nöjer dig med att de kriminella gängens makt ökat. Du nöjer dig med att sexualbrotten drastiskt ökat. Du kallar det bara för det Nya Sverige. 

Du är feg, Stefan Löfven. Och otydlig. Du är mer som en propagandaminister där något bestäms över huvudet på folket. Ditt ständiga ändrande. Dina märkliga ställningstagandena. Och din ständiga tystnad, så länge det inte handlar om att tala om för folket att de har fel.

Du vågar aldrig säga ifrån. Det spelar ingen roll hur fel saker är. Du klarar aldrig av att ingjuta trygghet hos folket.

Du hasplar ur dig något krystat löfte som du sedan snabbt bryter. Ta migrationen. Först fanns ingen gräns, alla var välkomna sen tvärvände du under galgen, och nu är vi tillbaka till din ursprungliga humanitet, en gränslös anhöriginvandring utan krav på försörjning och bostad.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

53 tankar på “Du är feg, Stefan Löfven. Jag är så otroligt trött på dig som statsminster.

 1. Eivor Arnbrix

  Jag håller med.
  Ett nyval vore på plats

  1. Tommy Nordström

   Nyval? De andra partiledarna är precis lika fega som du tycker om Löfven!

   1. TS

    Åkesson är inte feg och skulle behövas om landet ska tillbaks där det en gång var.

    1. Michael

     Håller fullständigt med! Han är dessutom den enda som vet vad han pratar om! ?

    2. Statsvetare

     Stefan mellanmjölk Löfven.

     Håller med om att han inte är en bra statsminister. Men du är medveten om att statsministern personligen inte kan göra något åt specifika rättsfall (vilket är bra).

     Att använda rättsfall som argument för hur dålig Löfven är som statsminister är fullkomligt irrelevant. Vidare så menar du att Löfven personligen är ansvarig för de våldtäkter, skjutningar, “brutala mordförsök”, som begås. Det är inte speciellt rimligt att hålla honom ansvarig till en så hög grad med kontext i baktanke (Svagt politiskt läge, ‘Path Dependency’ i det att han tog över facklan efter Reinfeldt, samt att det är helt orimligt att hålla en person ansvarig för ett beslut som tas av en annan person i ett vakuum)

     Varför inte kritisera honom för något objektivt som inte väller över av känslor? T.ex

     Foreign Policy (stark kontrast mot Bildt)

     Att han förespråkar blocköverskridande samarbete, när han samtidigt stängt ute SD?

     Sjukvården (kastar bara pengar på problemet, ingen digitalisering, finns mycket att kritisera här)

     Migrationspolitik (segregation, ökande rapporterade brott, otrygghet)

     Sist vill jag säga att Google rekommenderade din artikel i mitt flöde. Det är helt nuts. Jag har kandidatexamen i företagsekonomi och statsvetenskap. Ett av mina största problem med dagens politiska klimat är hur irrationella de flesta är. Många är så otroligt känslomässiga och tror på riktigt på memes som ‘Systemkollaps’, ‘Man får inte vara Svensk’, ”. Dessa är inte rotade i verkligheten, och ignorerar fakta på en konspiratorisk nivå.

     Så förstå hur förvånad/putt jag blir när jag ser att Google rekommenderar det här i min feed. Dina känslor förklädda som en artikel, under en sida som kallas “projekt sanning”. Inte ett uns av empiri, inte ett uns av objektivitet, sidan borde heta “projekt känslor”. Denna artikeln, och vad du gör, är ytterligare en liten kraft som gör folk mer känslomässiga och dumma. Shape up

     1. Per

      Tack för att du nyanserade artikeln, webbsidan samt kommentarsfältet.

    3. Jonny eriksson

     Helt klart behöver vi SD om vi ska klara vårt land.

   2. Bettan

    Så bra skrivet. Det är precis så det är. Svetsarn har fullständigt kört Sverige i botten och han tillsammans med Annie Afghan är absolut livsfarliga för Sverige. Humanitet. ???? I alla fall inte för oss som fanns här innan hela världen lyckades hitta till lilla Sverige. Lika inför lagen är ett uttryck som svetsarn absolut inte borde ha rätt att ta i sin mun. Varför blir det inte nyval ?? Han har ju gjort bort sig i parti och minut.

  2. Anders Skansvik Pripp.

   Ta i från Stefan Löven stadsministerposten med omedelbar verkan och tillsätt ett riktigt parti jag tä ker närmast på sverigedemokraterna.
   Pripp.

  3. Tommy Skoog

   Ett sannare ord har förmodligen aldrig sagts!

  4. Jimmy

   Vi har största skattetrycket i Europa nästan världen. Modernt samhälle många jobbar med något ej haft krig på många hundra år ,vänster folket sossar säger borgliga röstade bort miljarder förra omröstningen men det är ju en piss i havet på 30 år som hög skatteland, och vi har ändå inte råd. Allt är misslyckat polis vård skola farligt att bli pensionär i Sverige finns inge pengar eller vård.
   En försäkringskassa som kör maffia metoder.
   Vi tar i mor mer än vi klarar ,inga bostäder å jobb och nyanlända verkar inte vilja prata svenska. Finna invandrare som bott här i 10 till 15 år och kan inte svenska. Brottsligheten ökar våldtäkter mord osv vi har illegala invandrare här dom belastar välfärden. Nu går det vara nog….

 2. Kenneth

  Så trött på annie lööf och alla politiker som spottar ur sig samma floskler om humanitet osv.. Och som stämplar Jimmie Åkesson som rasist. Det han gör är att påtala problemen med denna ansvarslösa immigrationspolitik. Den måste regleras. För allas skull. De flesta av oss ser nog att det inte fungerar. Det är inte att vara rasist. Prata om lösningar istället för att försöka tysta folk med att skrika rasist.

 3. Håkan Anfersson

  Swisha pengar för att ni ska sitta bakom en dator och skriva, har det blivit så dyrt nuförtiden? Det kan väl inte vara så kostsamt att spy galla över Stefan Löven i en text för nån oberoende granskande journalistik handlar det ju inte om.
  Hälsningar Projekt Swicha pengar sanning

  1. Henrik Lilja

   Att besöka oss är gratis. Att läsa oss är gratis.Vi har inget presstöd, reklam-intäkter, inga dyra prenumerationer etc. Att driva PS är inte utan kostnader. För att täcka dessa kostnader erbjuder vi våra läsare (på helt frivillig basis) stödja oss om de känner att de vill och kan. Alltså inget swish-krav för att läsa att få läsa PS.

   Om du ogillar vad vi skriver är du helt fri att sluta läsa ProjektSanning.

   Mvh Henrik

   1. JanneN

    Ja, va faan Håkan Anfersson ens har här att göra, de vetefaan.. Dock nämner han inte att oxå Expo erbjuder folk att stödja dom via tex. swish.. Men så är ju inte vänsterfolk så smarta heller då…

  2. Anette

   Spy galla?!! De talar ju bara om hur verkligheten är här i Sverige!

   1. BaraJag

    Se då till att donera pengar till dessa arbetslösa skattesmitare. De lär aldrig betala pengar till välfärden.

 4. Inger Montaigne

  Håller med dig till 100%. När jag skriver något
  om invsndringen eller våldtäkter eller sskadegörelsen beskriver jag mig som realist inte som rasist annars får jag fan för mina inlägg. Vad är det för fel på folket som inte inser varför Sverige i en rasande takt håller på att fullständigt urholkas som vårt fosterland. Orkar snart inte med detta längre. Finns inte en dag som jag inte funderar på vart i världen jag skall flytta för stt få lugn och ro och ett ordnat samhälle.

  1. Anita Hägg

   Håller med orkar snart inte ,
   Är på väg och flytta.
   Ett helvete o se vårt fina, vackra o
   Trygga Sverige försvinna.

 5. Carl den 12

  Håller med alla föregående talare, tyvärr.
  Förtvivlad Calle 12

 6. Bernt Nilsson

  Jag håller med om att de 3 partier. som nu styr är en skam för Sverige och att Annie röv. löv heter hon är en skam för Sverige nej in med jimmy och sverigedemokraterna och kd anna bochtor så skulle Sverige bli som Palme hade velat en svensk demokrati.

  1. BaraJag

   @Bernt Nilsson
   Kan vi inte vänta lite så J Å blir färdigskolad. Än så lä ge har inte några godkända betyg från grundskolan.

 7. TröttPåDinSkit

  detta ee Skit snack o en jävla massa tjäbel.

 8. Ljubo Gubic

  Löfven stats minister skulle passa bättre i Afghanistan
  än i Sverige.
  Statsministers högsta uppgift är att skydda medborgare. Han gör precis tvärtom.
  Importerar 35.000 afghanska flyttningar år 2018.
  Änligt SEPO bland de 35000 finns 2000 potentiella terorister. Med denna handlingen har han direkt utsatt svenska medborgare till fara. Akilov är statsministers handlibg.
  Löven borde åtakas som svenska folkets förrädare.
  Ljubo

 9. Ulf

  Det är helt ofattbart hur Löfven blivit statsminister.En mer arrogant,hånfull,inkompetent och ohederlig statschef har Sverige aldrig upplevt.Sorgligt nog finns ingen borgerlig samlad opposition heller,ingen som kliver fram och verkligen säger att nu skall vi äntligen räta upp Sverige.Hur C och L skall överleva sitt historiska förräderi mot sina väljare och alliansen är obegripligt att förstå.De sade sig vara borgerligt alternativ men väljer att sätta sig i knä på socialister,kommunister och miljöflummare samt stödja dessa motparter,fullständigt sinnessjukt.Hur svenskar som upplever hur landet förfaller kan stödja dessa partier är helt omöjligt att ta in.Varför finns ingen samlad opposition med sunt förnuft och ett borgerligt synsätt samt ett ansvarstagande för landets skattebetalare ? Vi kan ju inte leva på de invandrare som via bidrag är sk ” statsanställda ”. Varför skall jag som arbetat ett helt liv försörja analfabeter som aldrig kommer att bidra med en krona till statskassan men som får all samhällsservice som finns ? Hur är detta samhällsförfall möjligt..jo med en S regering är allt möjligt även ett oförlåtligt svek mot den befolkning som byggt upp den sk välfärd som finns kvar.Vi skall dessutom skicka bidragsmiljarder till terroristorganisationer i Palestina som odlar hat mot alla utom islamister.tack wallström och löfven för att de skattepengarna stjäls från oss som behöver dem.Sverige förfaller och de styrande applåderar och påskyndar nedgången. De borde ställas till ansvar för landsförräderi.Sverige ruttnar inifrån och det ruttna tillåts breda ut sig i någon slags kollektiv självmordsspiral.Är målet för de styrande att helt enkelt utplåna en tidigare fungerande nation så är vi på god väg att uppnå det målet.Att det dessutom saknas medicin till Sveriges många sjuka skattebetalare är bara en marginell parentes för Löfven och regeringen,inget som de berörs av med sina privata läkare och avstånd till besvärliga behövande som betalar deras löner.Kan du inte bli något annat i livet så kan du i alla fall bli politiker som mina föräldrar sa och det var en sanning som är bestående,ömkligare personer och dessutom helt utan rättskänsla och ryggrad finns det otal av till nackdel för vanliga ärliga skattebetalare.Sverige ett land i förfall med politiker som enbart är värda förakt.Ett förstört land breder ut sig.

  1. Tobias

   Bra skrivet Ulf.Håller med till punkt o pricka.Hatar denna regering så man blir spyfärdig.

  2. Ingrid thudin-palmdahl

   Håller med. En stilla undran: ska inte en statsminister hålla sig hemma istället f att irra omkring ute i vida världen o spela viktig Petter! Vad har vi utrikesministern till…. F ö vet jag inte – mångkulturella samhället!!!! – Inte sjutton berikar det mitt liv -.snarare tvärtom!! Jag vill ha min svenska kultur, kan jag få behålla åtminstone lite……

  3. L.K.

   Ulf I många länder regeringens politik hade klassats som landsförräderi med konsekvensen att alla som bidrog aktivt eller passivt hade avrätads. Jag hoppas att den dagen kommer snart och dom få Chaushevkos öde.

  4. Thomas

   Skulle självklart vara SD jag menade inte SF som jag skrev tidigare (felstavat)

  5. Förundrad

   Jag är rädd att det blir ett inbördeskrig om
   inte vi får en balans i vår välfärd. Det kan
   ute vara rätt att de som ej betalat ngn skatt
   kommer till Sverige är de som är de priviligerade
   och lyfter bidrag vilka våra förfäder samt vi
   svenskar byggt upp. Varför är det så svårt att
   hjälpa pensionärer till en mycket mer värdig
   Situation än dem som nu snyltar på denna
   stadkassa . Varför tar vi bara emot skäggbarn eller män. Jag har absolut inget emot att hjälpa kvinnor och barn.

  6. Conny Kreutz

   Hahahaha hela vägen hjånskrattar jag ärligt åt ER alla SDare, ha ha ha ha

   1. Henrik Lilja

    ProjektSanning är politiskt obunden. Jag och Madelenine röstar inte SD och är inte medlemmar i SD. PS vilar på en kristen grund.

   2. Birgitta

    Conny kreutz skratta du det har ingen dött av men sen kan du väl tänka till, försök i alla fall

 10. Solveig Persson

  Löven är alldeles utmärkt som statsminister.Han är en klok människa. Om han fått gå efter egen budget och hade sluppit centerns 73 punkter hade han haft det bättre.

 11. Carl den 12

  Jag citerar “freedom of speech” när ni som tur är få som är inne och kritiserar vad medborgare skriver.
  PS lägger ju inte bara ut från PS själva och jag som är typ inne varje dag, ser att det även är andra medier som är representerade och bara för att nämna ett namn, Tino måste väl ändå räknas som ett kraftnamn ?
  Så jag upplever inte att det här är en club för inbördes beundran, då hade folk tröttnat rätt snabbt på att följa debatten av inlägg.
  Jag är intresserad utav att höra er som tycker att vissa utav oss här inne pratar i nattmössan, vad har ni för lösning ?
  Ska Stefan Löfven sitta kvar tycker ni ?
  Borde vi påverka att det blir en omröstning om Stefan som fortsatt stadsminister eller ej ?

  Calle 12 som vill påminna er om att nu har vi verkligen ögonen på oss och Sveriges rykte sprids över hela världen, vad vi än tycker……………..och vi får gemensamt ta konsekvenserna, vilket vi bidragit eller ej till situationen.
  Kanske vi ska försöka vara lite snälla mot varandra och hjälpas åt med sunt förnuft (även Calle själv) för Sveriges framtid ???

 12. Berra Fors

  Håller med fullständigt. Löve”n och hans anhang är stora skit stövlar utan dess like. Sällan man råkar på så ryggradslösa personer . Skiter fullständigt i Sverige och Svenskarna som har byggt upp landet. Snart har vi inbördes krig här i Sverige. Är nog bara en tidsfråga. Fortsätter det som det gör nu kommer landet Sverige att vara ett minne blott om ca 10 till 15 år. I bästa fall. Har snart ingen lust att fortsätta jobba för att försörja en massa muslimer och andra snyltare. 53 år gammal och har jobbat sen 15 års ålder. Sverige åt dom riktiga svenskarna. Jimmy Åkesson är det enda alternativet.

 13. Thomas

  Det bästa jag läst på länge. Du träffade verkligen mitt i prick. Allt du har skrivit är tyvärr den bistra sanningen.
  Våra Politiker har sätt till att vårt trygga Sverige som fanns en gång i tiden är helt borta tyvärr. Dom raserar Sverige totalt. Ska det till en förändring så behöver SF komma till makten. När ska svenska folket förstå det? Det finns tyvärr ingen annan lösning om inte Sverige ska ha någon chans. Dom som röstade på Sossarna är precis lika skyldiga till det vi ser hända i Sverige idag. Ta ert ansvar för Sverige och rösta rätt nästa gång. Annars kan ni lika gärna utvandra från Sverige.

 14. Ekke

  I sak håller jag med alla skribenter, men för katten, skriv lite bättre ! När man läser, både PS-inlägget och kommentarerna, så kan man lätt få uppfattningen att de flesta är “mindre vetande” individer. Respekten för det som skrivs skulle bli större om ni skriver bättre.

 15. Kicki

  Ja,kunde inte skrivit det bättre själv…..Så upplever jag oxå,nyval är önskvärt!!

 16. Håkan Lönnberg

  Stefan Löfven är den sämsta statsministern som funnits i Sverige. Han har brutit de flesta löften han givit. Han har övergivit arbetarklassen för att han skall få sitta kvar som statsminister. Detta är skrämmande. Han öppnar nu åter gränsen vilket kommer att leda till en kölapp av det Svenska samhället.

 17. Gunilla Jensgård

  Läst och håller med om det du skrivit
  Någon sämre statsminister har vi ej haft
  Börjar bli orolig,ingenting händer
  Avskeda honom nu

 18. Culi

  Sedan FR (M) och Sefan L , Sverige har ingen identitet längre.Jag undrar varför de politikerna har blivit så blinda!.Ser de inte bil ,skog bränder?! ser de inte våldtäkter överallt av Annie Lööfs “barn”?!

 19. Anna Gustavsson

  Löven fiskar röster via sms innan val hos det muslimska folket och som han beter sig och fjäskar är det inte konstigt att han får deras röster och de blir fler och fler, så han kommer nog sitta kvar som statsminister nästa gång också.
  Dock finns det många goa människor som kommer som invandrare de jobbar på, försörjer sig. Men de som sköter sig bäst och vill leva efter vår svenska kultur, blir oftast utvisade. Många av mina invandrade vänner kliar sig i huvudet och förstår inte heller varför vi tillåter att vårt land förstörs.

 20. Pingback: Du är feg, Stefan Löfven. Jag är så otroligt trött på dig som statsminster. – ProjektSanning – WEDE ELISA – SCRIPTA SWISH:8327-9 Konto:401352-1

 21. Jenny söderberg

  Jag håller inte med. Om folket är rörigt, blir ju löven det: han företräder ju svenska folket. Övrigt. Att jag blev våldtagen när jag var 19 år och inte vågade säga det till polisen. Det är ju inte statsministerns fel.

  1. Borgis

   skulle nog säga tvärt om Jenny Söderberg. Rörigheten beror på en rörig regering. Dags att öppna ögonen o ser hur Sverige har blivit för en gång skull.

 22. Jenny söderberg

  Jag anser att både socialdemokraterna och miljöpartiet är bäst. Alla andra partier kan kvitta. Speciellt Sverigedemokraterna.

 23. Tintin

  Jag håller med att Löfven. Har gjort sitt vi behöver en stats man som står fram för sitt vackra foster land. Och tar hand om det och inte bara tänker på banan flyktingar vi var en gång i tiden ett av dom bästa landen i värden. Stort sett alla hade det bra här. Nu har det bara blivit kaos. Så mycket vold som det har blivit på de senaste 15 åren. Og våra sjuka och gamla och fatig pansjonister. Vad er det för Sverige vi fått… Nej de er bara att kasta in handduken.. Og i med. Jimmy Åkesson. Den mannen er faktiskt en god talare og en inligent person…låt han få en chans och visa vad han går för det kan inte bli sämre. Mott denna Röd Gröna sörja som er nu… Så kanske vi får vårt vackra underbara Sverige ditt det var en gång tryggt och gott.och stort sett alla hade det fint.. Man blir skrämt av en statsledare som er så passiv. Nu er de bara att slå näven i bordet och sälja var skåpet skall stå…

 24. Tintin

  Vi har inte användning för någon som inte har ett stort hjärta för sitt Sverige. Och inte några judas partier som C och L. Vell partier…vi har fått nog av detta här. Träd ått sidan nu Lövenn. Och ta dom andra med deg. Vi har fått nog nu. Det kvittar vem du frågar på gatan kaffet restaurangen arbetet. Ja stort sett i hela vårat samfund så har svenska folket fått nog. Av den här. Röd Gröna. Sörja. Var snäll och kliv ått sidan. Och inte klamra dej fast som en grinig barn unge. Så tar du dina lek kamrater. Med deg och sätter er i sand lådan och leker. Jag tror att ni hör hemma där.. Så får andra ta ansvar för vårt foster land… Och få det dit vi var. Stolta. starka goda. bäst. Tryggt…

 25. Carl den 12

  Nu är det bara att invänta att Jesus tar sig tid och kommer och räddar oss.
  Inte för att jag är direkt kristen, men Löfven är inte här för att frälsa oss, utan bara skapa ännu mera ondo.
  När Göran Persson satt på posten, så märkte jag en betydlig skillnad att jag fick det bättre, men tyvärr så gällde det inte alla.
  Frågade precis mina föräldrar om vad dom tycker att Löfven har gjort under sin tid ?
  Min far: ingen aning !
  Min mor: helt tyst reaktion med svar som uteblev.
  Min slutsats utav mina två skapare är: Detta är ju baske mig missär, då mina skapare i sin tur är skapade utav råsossar !
  Vi har släkt som suttit i kommunfullmäktige, jobbar/jobbat för sosse tidningar, skrivit krönikor och i övrigt försökt att övertala folk att sossarna is da shit.
  Inget utav detta engagemang finns längre kvar i vår släkt, inte ens visionen om folkhemmet, utan bara en bitter smak utav svek finns kvar.

  Calle 12 som återkommer när svar ifrån min andra skapare funderat färdigt, eller var hennes tystnad svar nog ?

Kommentarer är stängda.