Ulf Kristerssons beslut att låta Filippa Reinfeldt få en politisk position inom partiet är utomordentligt korkat.

Den usla sjukvård i Stockholm många pratar om, inklusive Moderaterna, är ett arv efter Filippa Reinfeldt. Under Filippa Reinfeldts tid skapades de tuffa förhållanden som vården i Stockholm befinner sig i nu.

Det är något med att plocka tillbaka en Reinfeldt in i den aktiva politiken som får mig att rysa. Paret Reinfeldt stod bakom den stora lögnen. I en handvändning blev de arbetarparet Reinfeldt som pratade om en skattefinansierad välfärd och solidaritet?

Under de år som Fredrik Reinfeldt styrde Sverige styrdes vi av ett sociopatiskt falskspel. Resultatet? En söndringspolitik vi aldrig kommer hämta oss ifrån. De som gillar Reinfeldt gillar hatet, splittringen och motsättningarna. Allt fler ifrågasätter Reinfeldt idag. Hans “storhet” vill nog de flesta ta avstånd ifrån. Filippa gillade Fredriks politik. Det här får mig att fundera på i vilken utsträckning lyssnar Ulf Kristersson på Fredrik Reinfeldt. Det känns som han lurar i kulisserna.

Fredrik Reinfeldt ljög om vad han ville med sin politik. Sverige så som vi kände igen det skulle krossas. Vi sitter idag med resultatet. Han bröt ner de strukturer som skapade vårt då fungerande samhälle. Viktiga incitament för ett land togs bort, så som värnplikten. Farliga beslut för ett så litet land som Sverige togs, “öppna era hjärtan”. När Reinfeldt såg att segern låg utom räckhåll såg han till att försätta Sverige i ett kaos. Han höll sitt tal om fri invandring med vetskapen om att det skulle sluka alla resurser för dem längts ned på samhällsstegen. Resultatet av hans söndringspolitik och människoförakt får vi leva länge med. Och honom vill Alex Schulman hylla.

Jag vet inte men det här känns bara olustigt.

Nyheter Idag


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp