Att tigga skattefritt

| 2 augusti, 2019

Nu krävs det tillstånd från polisen för att få tigga på utvalda platser i Eskilstuna. Nyheter Idag har talat med Skatteverkets expert som säger att intäkter från tiggeri i regel är skattefria – men det finns undantag.

Hur det kan vara skattefritt att tigga när det på vissa håll krävs tillstånd för att få tigga är bara märkligt, men att det ställningstaganden är inte märkligt med tanke på hur tiggeri-frågan hanteras. 

Det är få tiggare som inte tvingats till det. De skattefriapeningarna går sällan till den fattiga utan till dem som vill leva lyxliv i sitt hemland. De fattige som står på knäna med handeln utsträckt, var är deras “vinst?

Det här visar att ett nationellt tiggeriförbud verkligen behövs. 


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp