NÄR RÄDSLAN KRYPER PÅ I VARDAGEN

| 2 augusti, 2019

Tre par i övre medelåldern bestämmer sig för att promenera hem efter en trevlig utekväll. Det är en varm ljummen sommarkväll i en helt vanlig småstad så en dryg km promenad från centrum i goda vänners lag känns ganska tryggt då det inte händer lika mycket här som i storstäderna.

Trodde man!

Sträckan går delvis längs ett industriområde utan villor eller lägenheter och man väljer den bredare av de två trottoarerna för att kunna gå tillsammans. Detta innebär i sin tur att man har trafiken i ryggen men det är ju ändå en avdelad trottoar. Det är en lugn kväll och bara ett fåtal bilar rör sig på den annars på dagtid hårt trafikerade gatan.

Det är då det plötsligt händer.

Utan förvarning kommer plötsligt en bil i hög hastighet upp bakom paren körandes med ena hjulparet på trottoaren. Paret som går längst ut undviker med några cm att bli påkörda och bilen kör ner på gatan igen och försvinner bort i mörkret.

De tre paren står kvar chockerade och omtumlade och försöker förstå vad som precis hände och hur oerhört nära det var att de blev påkörda. Blodet frös till is berättade den ena kvinnan och man stod paralyserad kvar och försökte samla sig.

Då kommer plötsligt bilen tillbaka igen uppifrån gatan, i lika hög hastighet som förut.
De tre paren blir naturligtvis, efter den tidigare incidenten, mycket rädda och försöker söka skydd bakom ett träd.
När bilen passerar ser man genom de nedvevade rutorna tre mörkhyade män som ser ut att skratta och göra några gester med händerna som man upplever som hotfulla.

En av kvinnorna berättar efteråt att känslan var att de inte avsåg att köra på, inte den här gången, men man ville visa att man kunde om man ville. Man ville visa sin makt.
Jag kommer aldrig någonsin att våga gå med ryggen mot trafiken igen berättar hon, inte ens på en trottoar. Jag kommer alltid att vara rädd efter det här och känna att jag måste vara på min vakt.

Den återkommande tanken i detta är Akilov och hans gelikar och alla dessa vansinnesdåd där man med berått mod kört ihjäl oskyldiga helt ovetande offer och hur löjligt lätt det faktiskt är att köra ihjäl en grupp människor och komma undan med det utan att någon ens märker det.

Om avsikten var att skrämma så lyckades man verkligen. Få vapen är så effektiva som de som skapar rädsla och otrygghet och skrämmer dig till tystnad.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •