VAD HAR DU I HYRA? Hur kan Malmö hyra lägenheter för 50 000 kronor i månaden?

| 2 augusti, 2019

I den konkursmässiga bostadsrättsföreningen på Thomsons väg i Rosengård kan Malmö stad hyra 16 lägenheter för upp till över 50 000 kronor i månaden.

“En konkursmässig bostadsrättsförening, hus som har hotats med tvångsförvaltning och fastigheter som miljöförvaltningen granskar. Här kan Malmö stad hyra lägenheter till bostadslösa för upp till över 50 000 kronor i månaden.

Hem & Hyra har avslöjat hur mellanhänder tjänat miljoner på att hyra ut hyreslägenheter till Malmö stad för dyra dygnstaxor. Även om det ska handla om tillfälliga lösningar i akuta situationer har Hem & Hyra kunnat visa att personer bott kvar både veckor, månader och år.

Nu är den första upphandlingen av boendeplatser klar. Trots att ansvarig politiker lovat att stoppa de dyra mellanhänderna fortsätter miljonkarusellen med skattepengarna när Malmö stad hyr lägenheter till hemlösa.”

Hem och Hyra


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •