Aftonbladet frågar tjurigt: “Varför hatar alla troll oss?”

Martin Schori förfasar sig över att han och den tidning han skriver för, Aftonbladet är utsatt för mediekritik – obefogad sådan. 

Aftonbladet är aldrig utsatt för obefogad kritik, mer vänster än den tidningen kan nog ingen tidningen bli, och mer befogad kritik än dem kan nog få. Oavsett Schoris försök att slå ifrån sig- Det finns nog ingen tidning som spridit så mycket skit, och spridit så mycket lögner som den tidningen. Och det på själva ledarsidan. Om de skrev med anständighet som ledstjärna skulle de bemötas med anständighet. Om de skrev vuxet, skulle de bemötas vuxet, även fast de är vänster men nu gör det ju inte det. Det har aldrig intresserat AB. De hMNr i fällan och kablar ofta ut, högern är populister som inte gillar oss. Bara det argumentet visar oss vilken låg journalistisk nivå tidningen håller. Objektivitet kan de inte stava till. Drev mot dem de inte gilla älskar, så mycket att de inte har några problem att driva människor in till döden: Eller Martin Schori glömt teaterchefen som valde att liv efter deras drev mot honom? De tycker snarare synd om sig själva och förstår aldrig varför så många avskyr AB.  

Martin Schoris medger att medier förtjänar  kritik. Han har själv flera gånger påpekat att de ofta är tondöva, bakåtsträvande och sitter på på tok för höga hästar. Ofta är väl att ta i underkant. De springer vänsterns ärenden och dem som kritiserar dem beskrivs alltid som höger-troll. Är det att förstå kritiken? Knappats. Det är att skylla på andra som inte förstår AB:s förträfflighet.

AB:s agenda har sedan de slutade att stå på arbetarnas sida blivit en lakej åt Socialdemokraternas identitetspolitik. De ville ju inte ju vara sämre DN. “Föraktet mot medier är världens mest framgångsrika rörelse just nu, ska SVT:s programdirektör Jan Helin sagt. Och var Helin står vet alla. Föraktet gäller förövrigt inte alla medier, utan ofta är det centrerat till just AB som numer är en propagandamaskin som inte drar sig för att ljuga. 

AB och public service har tagit för vana att låta “mannen på gatan” vara folkets röst, problemet med deras “mannen på gatan” är att det är en strategi, en utvald som är tillsagd att svara på ett visst sätt, inte sällan någon kommunpolitiker som på förhand givits svaren. 

Denna Schori borde istället fundera på varför de allra flesta politiker, skribenter, tänkande personer  och läsare slutat att bry sig om Aftonbladet i allmänhet och deras ledarsida i synnerhet? För min egen del har JAG inte så mycket övers för en tidning som fungerar som en propagandamaskin åt Socialdemokrater , klimataktivister och den allmänna rödgröna sörjan. Det där med att låta anständigheten råda eller kritiska granska makten oavsett om den kommer från vänster och höger är de rakt då inte intresserad av. De skriver enbart ör de närmast sörjande. Det enda nöjet jag har av AB idag är att de alltid bjuder upp till dans med alla sina lögner och försök till indoktrinering. Pravda vore ett bättre namn för tidningen.  

Martin Schori berättar att han i ett drygt decennium, de senaste åren på Aftonbladet, men om han ska generalisera så vill han säga om sina kollegor att de är kunniga, nyfikna och drivs av helt andra saker än politisk åskådning. Återigen en lögn, som förstås har att att göra med att han gärna vill behålla sitt arbete på AB. Skulle han nu skriva att vissa av hans kollegor ägnar sig åt drev, lögner och identitetspolitik skulle han talar sanning men riskera sitt arbete. 

Jag kan hålla med om Martin Schori om att journalistiken professionaliserats de senaste åren, men det gäller inte AB. Vi kan se det i andra tidningsmedia, men definitivt inte hos AB. Nåväl, jag sträcker mig så långt att de de hängt med i tekniken men att granska makten de gör de inte, bara viss makt, och då företrädesvis SD och M som de gör allt för att finna vinklar som får läsarna att tro att de mer eller mindre är högerextrema. Det är inte att granska, det är att ljuga och göra allt man kan för springa den rödgröna färjans ärenden. 

AB:s motto har i vart fall sedan 2014 styrts av en enda sak; Att vi ligga till vänster i den ekonomiska politiken, stå för ett öppet och mångkulturellt samhälle samt att ta en hård fajt med Sverigedemokraterna och de som de uppfattade vill närma sig dem politiskt. 

Ändamålet helgar medlen. Då som nu.. Linjen skulle hållas till varje pris. Särskilt Aftonbladets ledarsida blev – en arena för personpåhopp, attacker, halvsanningar, utlämnade av fakta, skruvade vinklar och för allmänt journalistiskt förfall. För den goda vänstersakens skull var och är alla medel tillåtna. Inga svåra och kritiska frågor får ställas.

Efter valen 2014 och 2018 la AB in en extra växel av lögner och hat, och när trycket från allmänheten blev hårdare; när de ifrågasatte vad AB höll på med, så la de bara in nästa växel av hat. Den hatvåg som sedan 2014 riktats framför allt mot AB är helt och hålla deras eget ansvar. Hatar man delar av folket och politiken kommer man få smaka på sin egen medicin. Konstigare än så är det inte. 

Jag betvivlar inte för ett ögonblick att Martin Schori och andra medarbetare på AB får ta emot mycket skit och påhopp. Men hur mycket skit och påhopp har de själva inte spridit? Det är väldigt intressant att Schori, och många med honom inom tidningen, inte fattar att så länge man inte har någon självinsikt, hatar både vissa partier och deras väljare, vägrar granska den rödgröna sörjan och agerar propagandamaskin ala Nazi-Tyskland, Göbbel, kommer de fortsätta betraktas som Pravda. 

Den tidningen som skriver med anständighet, vuxenhet och har en balanserad distans och självinsikt när de tar upp för vänster eller höger kommer i huvudsak att mötas av anständiga motargument. Men sådant intresserar inte AB. Tidningen frågar istället tjurigt: “Varför hatar alla troll Aftonbladet?” När de inte får något svar så börjar de veva vilt omkring och mer eller mindre respekt. 

AB är en tidning på dekis, och jag kommer i alla fall göra mitt bästa för att tidningen stannar där i sophögen där blaskor till sist hamnar. 

För övrigt är riksdagsmannens kritik befogad, oavsett kritik.

Aftonbladet


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Aftonbladet frågar tjurigt: “Varför hatar alla troll oss?”

 1. Un

  Det är många år sedan vi slutade läsa ab.Sämre tidning finns nog inte,totalt uppfylld av vänster vänster propaganda.Har även för länge sedan raderat alla appar som har med ab att göra.Den skitblaskan förtjänar att dö tidningsdöden om någon.Fullständigt oseriös journalistik med A. Lindberg i täten.

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *