Jenny Sonesson: Med CUFs cyniska politik blir det lättare för pedofiler att övertala utsatta barn att det är ”normalt” att ha sexuellt umgänge med vuxna

| 3 augusti, 2019

Sorgligt att ett ungdomsförbund inte förstår varför 15-års gränsen för sexuellt umgänge är viktig och fyller en funktion. Centerpartiets Ungdomsförbund (CUF) tror att de står upp för frihet men struntar i de barn som utnyttjas.

Med CUFs cyniska politik blir det lättare för pedofiler att övertala utsatta barn att det är ”normalt” att ha sexuellt umgänge med vuxna. Det blir lättare för föräldrar från patriarkala hederskulturer att gifta bort sina minderåriga döttrar. Det blir svårare att döma förövare.

Lagar påverkar beteende. Barnaga är förbjudet i Sverige tack och lov. Betyder inte att våld mot barn försvunnit men många barn vet att det är olagligt att slå dem och vågar därför be om hjälp. På samma sätt fyller ”byxmyndighetsåldern” en funktion. Den finns inte där för att sätta dit tonåringar som hånglar med jämnåriga utan för att värna de minderåriga som riskerar att råka riktigt illa ut.

Jenny Sonesson, på facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •