Israelisk tv-serie gör det som journalisterna borde göra

| 3 augusti, 2019

En actionserie som handlar om israeliska antiterrorsoldater och palestinska terrorister har blivit populär i många länder, skriver Paul Widén. Bilden är från inspelningen av en scen i Tel Aviv. Foto: Oded Balilty/AP/TT

“Den tredje säsongen av den prisbelönta israeliska tv-serien Fauda har precis filmats färdigt. Premiären på Kanal Yes i Israel sker i november, men seriens internationella publik måste sedan vänta tills mars 2020 innan den blir tillgänglig på Netflix.

Att serien skulle få ett internationellt genombrott var det nog svårt för skaparna – Lior Raz och Avi Issacharoff – att föreställa sig för sex år sedan, när de försökte sälja sin idé till israeliska tv-produktionsbolag. En actionserie om israeliska antiterrorsoldater och deras trassliga familje- och kärleksrelationer, som samtidigt mänskliggör palestinska terrorister? Det låter inte som ett succérecept, fick de höra gång på gång innan Kanal Yes till slut nappade.

Men serien blev genast mycket populär i Israel, vilket så småningom ledde till internationell distribution via Netflix.

2017 utnämndes Fauda till årets bästa internationella tv-serie av New York Times.”

Nyheter Idag


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

1 En tanke på “Israelisk tv-serie gör det som journalisterna borde göra

 1. Andreas

  Det är ju Israel som är terroristerna och ockupanterna i Palestina. De stal land från araberna som levde där, döda en massa palestinier, sparka ut dom och sätte dom i ett gigantiskt fängelse som kallas Gaza eller Västbanken.

  Vad tycker ni om dessa uttalanden?

  Aleksandr Solzhenitsyn Nobelprize winner and himself victim of the Bolshevikparty in Gulag.

  “You must understand, the leading Bolsheviks who took over Russia were not Russians. They hated Russians. They hated Christians. Driven by ethnic hatred, they tortured and slaughtered millions of Russians without a shred of human remorse. It cannot be overstated. Bolshevism committed the greatest human slaughter of all time. The fact that most of the world is ignorant and uncaring about this enormous crime is proof that the global media in the hands of the perpetrators.”

  “We cannot state that all Jews are Bolsheviks. But without Jews, there would never have been Bolshevism. For a Jew, nothing is more insulting than the truth. The blood maddened Jewish terrorists have murdered sixty-six million in Russia from 1918 to 1957.”
  – Alexander Solzhenitsyn

  Putins statement: 80-85% of the Bolshevik-party were jews.
  ..
  Quote from the jew Leon Trotsky and the founder of the red army.

  Leon Trotsky intentionally drove Europeans to “cannibalism”
  In 1921 messengers representing starving peasants asked Trotsky för help he said this:
  “You are starving? This is not famine yet, when your women eat their children then you may come and say we are starving.”
  ..
  For example Almost all media, banking, and influencial bransches of the world is owned by jews. Is that not very risky knowing from the Talmud that the jews secretly hate: 1. Christians 2. Whites 3. All non-jews. 4. Want world domination.

  All MY statements can you find in the jewish Holy book the Talmud.

  Ha en bra vecka!

Kommentarer är stängda.