Jan Guillou, vulgovänster

| 4 augusti, 2019

Jan Guillou är alltid vulgo. Det fanns en tid han skrev spännande romaner om Hamilton, han skulle ha stannat där. Idag lider han av svårartad hybris kring sin egen förträfflighet. Det finns ingen så god, så beläst så bäst på något som honom själv.

I hans värld behövs bara han, tänk vilket land vi skulle vara bara vi förstod han storhet, såväl stilistiskt som tänkande. Vi andra suckar och tänker, vilken utomordentligt tråkig människa han är som får sin livsnäring genom att tala om, främst för sig själv, hur usla andra är.

Jan Guillou tycker inte om brottsbekämpning, i alla fall inte den som stöts och blöts mellan partier. Det är vulgärt för honom. Han vill att allt sådant ska företas i hans finrum. Folkets lidande skiter han då rakt i, bara han få spatsera på sina ägor och hosta ur sig ”sanningar”. Högerpartiernas tävlan om vem som är tuffast är bara bisarr i denna domderandes herremans värld.

Det handlar om aggressivitet, mest från SD förstås, hans objekt att hata. Men nu ser han fler på högerkanten som är pessimister. Vem fan bryr sig om att unga män skjuts ihjäl på öppen gata i Sverige, tänker herr Guillou. De dör väl ändå så småningom om. Nej, viktigare är att tala om de pessimistiska partierna. För att inte tala om högerpartiernas varningens finger om att springa islamisters ärenden.

Vad han inte säger är att han är den mest rädda av oss. Bäst att skriva att Sverige inte alls riskerar att ge efter för islamister. Det första som kommer hända, om islamister i antal kommer, är att hylla honom förstås, den store Guillou.

Och det här med att så länge någons sitter bakom lås och bom, oförmögen att råna, döda, våldta, förskingra, lura och bedra är i Guillous värld kvalificerat skitprat. Det är knappats ett seriöst argument. Släpp de små telningarna fria och få tusenfalt tillbaka.

Har Guillou tur är bovarnas första stopp hans hem så det riktigt kan visa, medan de plockar åt sig hans kära ägodelar, hur mycket de uppskattar hans kärlek. Samtidigt som de roffar åt sig ropar han, men jag är ju den som sagt att straff är populism och att de riktiga bovarna är SD och M. Åk hem till dem.

Sjutton heller ryter bovarna! De vill ju låsa in oss. Det vill ju inte du. Du vill ju ha oss här: Har du en grogg att bjuda på förresten? Ja men fortsätter en förvånad en Guillou, de är ju populister! Vad snackar du om? Det skiter väl vi i, din hybris och din egen förträfflighet. Du är ju den korkade. Det räcker. Om tror ju att det islamistiska hotet kommer från högern, och här är vi nu. Ska du inte välkomna oss?

Guillou står där med sin årgångsflaska och skriker: men det är ju dem ni sak hälsa på. Det har jag ju skrivit. Ja, ja får han till svar, din lilla Vulgo


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

4 tankar på “Jan Guillou, vulgovänster

 1. Jan

  Fast skriva kan han. Till skillnad mot vem det nu är som författat detta mentala haveri …

 2. Tomas Hörz

  När det gäller kompetens så gäller det att förstå att främlingsfientlighet och klimatförnekande inte är något bra mått på kompetens

 3. Kosi

  Moderaterna har med sin skattesänkningspolitik bidragit till ökandet av brott och våld i samhället i många år. Forskare ser sänkningen av a-kassan under Reinfeldts tid vid makten vara en av orsakerna till Sverigedemokraternas framgångar.

 4. Ulf

  Guillou har väl för länge sedan passerat bäst datum så även hans inkrökta åsikter,finns väl inte någon som anser att han har någon betydelse i samhällsdebatten.Vinbestänkta överklassnobbar finns det 13 av på dussinet.Så även medelmåttiga sk författare vilkas böcker säljs för fem kr på div loppisar.En parentes i författarfloden.Dessutom i tron att han är av betydelse,patetiskt.Hanfår väl sitta hemma och glädjas över alla djur han slaktat via kikarsikte och kallat det för jakt.Ömklig människa.

Kommentarer är stängda.