Migrationen leder till ett ökat vårdbehov

| 4 augusti, 2019

Personer med utländsk bakgrund har ett större (åldersstandardiserat) vårdbehov än den infödda befolkningen, skriver Mats Reimer. Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Även om Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson verkar acceptera mina huvudsakliga invändningar om hälsoenkäten glider han undan min kritik av myndighetens analys av utlandsföddas hälsa, slutreplikerar Mats Reimer.

Dagens Samhälle


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

1 En tanke på “Migrationen leder till ett ökat vårdbehov

  1. Robert Carlsson

    Hej! Ja självklart blir det mer problem i vården med migrationen. Utomeurpeiska invandrare har större behov av vård och dom är oftast sjukare, även i yngre ålder. Svenskar är i allmänhet friskare även långt upp i åldern. Och i framtiden kommer svenska pensionärer i mindre utsträckning behöva t.e.x hemtjänst eller annan vård, till skillnad från invandrarna. 40-talisterna kommer leva längre p.g.a bättre levnadsförhållanden. Dom kommer inte vara i behov av vård på ett tidigt stadium och därmed ingen större belastning för samhället, till skillnad från Utomeurpeiska invandrare som kommer att bli en jätte belastning för samhället både ekonomiskt och socialt. Ska Sverige ha råd med vård i framtiden så måste återvandring ske för invandrarna. / Usk i hemtjänsten

Kommentarer är stängda.