FN:s biståndsorganisation för palestinska flyktingar anklagas för korruption och nepotism

Det är sedan tidigare känt att dessa biståndspengar går till att förse palestinska araber med våldsuppviglande antisemitiska skolböcker, och bland annat svenska riksdagsledamöter har ifrågasatt huruvida Sverige kan garantera att bidragspengar inte används som lön till terrorister och deras anhöriga.

“FN:s biståndsorganisation för palestinska flyktingar, UNRWA, anklagas för korruption och maktmissbruk på högsta nivå. Schweiz och Nederländerna har nu fryst biståndet, medan Sverige inte har några planer för det.

Diskriminering, försummelse och nepotism. Det är några av anklagelserna mot UNRWA, där fem tjänstemän – däribland generalkommissionär Pierre Krahenbuhl – står anklagade. Det framgår i en intern rapport som FN nu utreder, enligt bland annat Jerusalem Post och TT.”

Världen Idag


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *