Tino Sanandaji: Hur kan tillväxten sjunka när Sverige inte ens kollapsat?

| 6 augusti, 2019

Under förra månades flyktingdebatt spred Morgan Johansson glädje genom nationen när han deklararade att ekonomin är starkare än det varit på mycket länge:

”Debatten har varit, och är fortfarande, full av olyckskorpar och domedagsprofeter. Jag kommer så väl ihåg diskussionen vi hade 2015 och 2016…Så här några år efteråt kan vi ju se hur det gick. Sanningen är att svensk ekonomi är starkare än vad den varit på mycket länge”

Trots regeringens försäkran att ekonomin är starkare än på länge försöker hatsiter svartmåla Sverige, troligen i maskopi med Donald Trump. Konjunkturinstitutet:

”Oväntat snabb inbromsning av högkonjunkturen. Svensk BNP minskade oväntat det andra kvartalet i år. Samtidigt föll sysselsättningen för andra kvartalet i rad och det är nu tydligt att den svenska ekonomin har gått in i en avmattningsfas…Budgetutrymmet för nästa år är i det närmaste obefintligt enligt Konjunkturinstitutets beräkningar”

Dagens Industri: ”Efter att Sveriges BNP minskat oväntat under det andra kvartalert samtidigt som sysselsättningen fortsatt backa står det klart att den svenska ekonomin gått in i avmattning. Det skriver Konjunkturinstitutet, KI, i en uppdatering av konjunkturläget”

Tro inte på olyckskorpar med sin mumbu-jumbo om BNP och kollapsretorik om låg tillväxt. Hur kan tillväxten sjunka när Sverige inte ens kollapsat? Problemet är löst bara ni är riktigt korkade, inte förstår vad BNP betyder och tror att man kan dumma ned ekonomin till ”kollaps” eller ”inte kollaps”.

Dessutom har Morgan Johansson bevisat att Sverige inte skulle klaras sig utan invandring: ”Jag är övertygad om att Sverige inte skulle klara sig särskilt länge utan alla de arbetare, tjänstemän och akademiker som har rötter i andra länder. Så är det bara.”

Så är det bara!

Tino Sanandaji


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL: