Ann Heberlein: Efter våldtäkten

Bakom varje notis om en våldtäkt finns en människa, ofta en kvinna. Det är värt att påminna om: Det är riktiga människor, av kött och blod, med tankar och känslor, med ett förflutet och en framtid, som blivit utsatta för en svår kränkning. När jag läser kommentarerna och diskussionerna om våldtäkter på sociala medier men även i andra sammanhang slås jag av bristen på insikt i detta.

Ann Heberlein

Läs artikeln i Heberleins Etik


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Henrik Lilja Rönnquist

Redaktör och Art Director för PS

3 tankar på “Ann Heberlein: Efter våldtäkten

 1. Bo Carlsson

  Skriv direkt till regeringen istället, där är väl okunskapen störst.

  Svar
  1. Jenny söderberg

   Det har jag redan gjort. Till kommunstyrelsen på min hemort. Men de skickade vidare det till socialnämnden. Enligt mig vill jag inte att det fastnar hos en socialnämnd utan att det sprids till alla i hela landet. Jag skrev detaljer såsom hur man upplever att man vill pysa ut från sin egen själ när man blir utsatt. Hur otäkt det känns som tolvåring när en vuxen man använder sig av ens könsorgan, hur jobbigt det upplevs när ens kropp skakar till av mannens rörelser, när han kör in och ut sin vuxenpenis eller när man försöker koppla bort något som har blivit en rutin, det vill säga att sexuellt missbrukas som barn, när en sinnessjuk man vill prova olika ställningar.

   Svar
 2. Pingback: Ann Heberlein: Efter våldtäkten – ProjektSanning – WEDE ELISA – SCRIPTA SWISH:8327-9 Konto:401352-1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *