Eskil Erlandsson förvarar de sexuella ofredanden med ”fysisk åkomma”.

| 8 augusti, 2019

Skrev den 5 augusti om att åklagarmyndigheten valt att åtala centerpartisten Eskil Erlandsson för sexofredanden. Då ville inte Erlandsson själv kommentera åtalet men nu vid lunchtid så kommenterade han det med att det finns en naturlig förklaring. Enligt sitt försvar har han en ”fysisk åkomma”, och med det förnekar han brottet. I polisförhör har Erlandsson sagt att han inte minns några av de specifika händelserna. Men att han på grund av ett antal fysiska åkommor, kan ha rört vid kvinnorna av misstag.

Erlandsson säger i förhör att han under flera år ska ha haft problem med sina senor och leder. Att detta gör att jag väldigt, väldigt ofta, masserar mina, mina lår, mina knutor i händerna, mina leder, och det gör att jag kan peta på en människa som sitter jämte.
Men det förklarar inte varför han inte känner att det inte är hans egna lår han masserar?
Det förklarar inte det Erlandsson gjorde med Cecilie Tenfjord-Toftby i riksdagens lunchmatsal?

Erlandsson fortsätter att förklara sig ned att han väldigt ofta tar om stolen som är jämte mig, eller handtaget på stolen, bordsben och liknande och sitter och kramar. Kramar och rätar mina fingrar. Och det gör att ibland så kan jag peta på eller stöta till den människa som sitter jämte mig.
Men det förklarar inte att han lägger sina händer på andras lår.
Genom sin advokat förnekar att han med uppsåt, som åklagaren påstår, har ofredat någon av kvinnorna som det här åtalet gäller.

Så, om det försvaret går igenom så kan domstolarna lägga ner alla fall om sexuellt ofredande för då kan alla säga att de liksom Erlandsson lider av en fysisk åkomma som gör att de inte vet var de har sina händer. Det kan göra att många sexualdomar måste omprövas och många som dömts för samma saker som nu Erlandsson står åtalad för kan begära omprövning.
Man frågar sig om det är detta Erlandsson är ute efter eller han kanske tror att därför detta prövas vid Särskilda åklagarkammaren att inte denna dom kommer att ha återverkningar på övriga domstolsväsendet?

https://www.expressen.se/nyheter/eskil-erlandssons-forklaring-till-misstankarna-fysisk-akomma/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *