SOCIALDEMOKRATERNA & SANNINGEN: Hitlers svenska understöd.

| 9 augusti, 2019

“Självaste Joseph Goebbels använde orden ”väsentligt understöd” för att beskriva det svenska bidraget”

Visste Du att Adolf Hitlers nazister frågade Sveriges socialdemokratiskt ledda samlingsregering om vi – det neutrala Sverige- kunde bistå dem med direkt krigshjälp under Andra världskriget med bl.a tusentals tält med tillhörande spisar samt hundratalet lastbilar?

Stefan Löfvens anständiga parti, Socialdemokraterna, tackade Ja till detta!

Socialdemokraterna försåg alltså Adolf Hitler direkt med krigsförnödenheter. Allt för att ”neutrala” Sverige under Socialdemokraternas regi skulle hjälpa Adolf Hitler och hans nazister vinna kriget!

Efter ”Engelbrechtdivisionen” blev det förvisso inga fler genomfarter med kompletta nazityska krigsdivisioner genom “neutrala” Sverige. Dock blev det ett fortsatt svenskt stöd till de nazityska krigsförband som redan var på plats i finska Lappland. Även efter transiteringen av hela krigsdivision ”Engelbrecht” bistod Sverige Det Tredje Riket på andra sätt än genom den s.k. permittenttrafiken.

Detta mindre kända svenska stöd var inte lika iögonfallande som transiteringen av det kompletta krigsförband åt Adolf Hitler. Det var ett stöd till Nazityskland på det nordligaste avsnittet av östfronten, ett stöd som egentligen bara märktes i Norrbotten och därmed knappt noterades av rikspressen och än mindre av den breda allmänheten. Idag självklart ett mörkt kapitel i vår historia som våra skolbarn aldrig får lära sig något om. Den svarta socialdemokratiska censurpennan ligger som en effektiv mörkläggningsfilt över vår egen nutidshistoria.

Vintern 1941—42 var bitvis extrem samtidigt som de tyska trupperna vid polcirkeln inte var lämpligt utrustade. Det var framförallt de tyska tälten som inte dög för breddgraden. Tysklands högste militärattaché i Stockholm, generallöjtnant Bruno von Uthmann, bad om akut svensk hjälp. Den socialdemokratiske statsministern gick utan diskutera saken vidare i riksdagen generalen till mötes och tillät export av baracker och stall till ett värde av 25 miljoner kronor, plus 4 000 svenska militärtält m/39 med tältspisar och ett hundratal lastbilar!.

Länderna som mottog denna export var de naziockuperade Finland, Norge och delar av Sovjetunionen men den konkreta mottagaren var i samtliga fall Adolf Hitlers nazisoldater och den makt Socialdemokraterna snart hoppades vi skulle bli en allierad del av: Det Tredje Riket.

Ett stort problem för tyskarna i finska Lappland var bristen på lastbilar och chaufförer. UD välsignade att tyska staten uppvaktade Aktiebolaget Svenska Godsbilscentraler (ASG). Den 6 december 1941 kunde parterna sluta ett avtal om 150 lastbilar och 300 förare. Till denna lastbilspark tillkom Wehrmachts 41 fordon baserade i tyskmagasinen i Luleå. Totalt kom alltså 191 lastbilar att pendla mellan Norrbotten och de nazityska områdena i finska Lappland vintern 1941-42. Ytterligare 330 lastbilar hyrdes ut direkt till tyska SS-armén för transporter inom Finland.

Hur såg tyskarna på det svenska stödet för trupperna på Nordkalotten? Tyska UD noterade i januari 1942 att Sverige hjälpt till mer i norr än vad som blivit offentligt. Självaste Joseph Goebbels använde orden ”väsentligt understöd” för att beskriva det svenska bidraget. Sverige var med andra ord allt annat än neutralt. Det kan vi “tacka” socialisterna för.

Var stod den svenska regeringen när det kom till kritan? För att få en uppfattning om det bör man inte bara studera neutralitetsavstegen som klart gynnade Tyskland. Svensk järnmalm, svenskt stål och SKF:s världsberömda kullager skeppades i enorma mängder till Nazityskland både föra och mitt under det brinnande kriget.

Under 30- och 40-talet valde Socialdemokraterna fel sida av historien – två gånger!

Från 1934 till 1944 gjorde partiet allt man kunde för att hjälpa Hitler till seger. Vi skulle bli en del av Det Tredje Riket. Socialisterna stod helt på Nazitysklands sida under nästan hela kriget. Vi tillät 1,2 miljoner tyska nazister transporteras genom Sverige till slagfälten. Vi tillät en hel nazitysk krigsdivision med vapen och 14,000 soldater transporteras genom vårt ”neutrala” land. Vi tillät Adolf Hitler ha enorma lager av krigsförnödenheter magasinerade i ”neutrala” Sverige och vi bistod nazisterna direkt med baracker, stall, tusentals tält och hundratalet lastbilar i krigslyckan!

Från hösten 1944 när krigslyckan vänt för vännen Hitler ställde vi oss istället på massmördaren och kommunistdiktatorn Josef Stalins sida och Sverige var mycket nära bli en del av Sovjetunionen. De Allierade var aldrig ett alternativ för Socialdemokraterna.

​Socialdemokraterna föredrog både nazism och kommunism (idag kan vi även lägga till islamism) före demokrati!

Under valrörelsen 2018 hade Socialdemokraterna en valaffisch med texten; ”Stå på rätt sida av historien” Affischen var osmaklig på flera sätt. Dels var den ett indirekt hot och dels var den direkt riktad mot ett annat parti som Socialdemokraterna dessutom medvetet spridit lögner och förtal om men mest för att affischen åter bevisar socialisternas ständiga dubbelmoral.

”Stå på rätt sida av historien” är en valaffisch vi aldrig får glömma! Den är en ständig påminnelse om socialismens dubbelmoral och att vi var allt anat än neutrala under kriget. Under kriget valde Socialdemokraterna fel sida av historien – två gånger! Dessutom är affischen en ständig påminnelse att det är Socialdemokraterna som med sin effektiva indoktrineringsmaskineri och lögner hittat på andra partiers historia!

Socialdemokraternas ryggradslösa, oanständiga och ansvarslösa politik under kriget gjorde att omvärldens segermakter under årtionden framöver – med all rätt- inte såg oss med blida ögon. Sverige och svenska folket blev krigets ynkryggar för den politik vi förde. Stefan Löfven har inget att vara stolt över. Hans ”anständiga parti” ställde sig på fel sida av historien – två gånger! Ändå är majoriteten av befolkningen övertygade om att vi var neutrala. Hur kan det komma sig?

Är det något kommunism och socialism alltid varit väldigt duktiga på i världshistorien så är det dölja och sopa igen sina misstag samt indoktrinera sin egen befolkning i alternativa sanningar. Om en lögn upprepas tillräckligt ofta blir den sanning. Tror Du Sverige var neutralt under kriget är Du obildad eller lättlurad. Tror Du Sverige var neutralt under kriget  bevisar Du bara att en upprepad lögn blir en vedertagen sanning…

När det svenska folkhemmet invigdes låg färska nytryckta historieböcker prydligt på varje svensk elevs skolbänk. Där stod den alternativa sanning vi nu skulle förhålla oss till. Ingen fick -eller vågade- ifrågasätta den nya världsbilden Socialdemokraterna skapat. Det är väldigt lätt berätta “sanningen” när man själv sitter med pennan i hand och författar historieböckerna…

-Är det vad Du kallar “rätt sida av historien”, Stefan Löfven?

Den viktigaste frågan är dock vilken sida av framtiden Du själv står på nästa gång vi har ett demokratiskt val i Sverige?

Eller ska Du åter igen bli grundlurad av socialismens effektiva indoktrineringsmaskineri och propagandaapparat?

Oavsett vilken sida av historien Socialdemokraterna står på är sanningen alltid deras värsta fienden! 

// Blenda W Thor.

Illustrationsbilden ovan är tagen i ett annat sammanhang.

Källor: ”Tyskar och allierade i Sverige” (2011) och ”Slaget om Nordkalotten” (2001) av Lars Gyllenhaal.

Originalartikeln


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

4 tankar på “SOCIALDEMOKRATERNA & SANNINGEN: Hitlers svenska understöd.

 1. Toivo K.

  Nazi-Tyskland ockuperade aldrig Finland. Tyskland och Finland var allierade i Fortsättningskriget (och Operation Barbarossa för tyskarnas del i samma veva) mot Sovjetunionen, det är skillnad. Det är lite grann som att påstå Norge ockuperar Tyskland idag i och med båda ländernas Nato-medlemsskap, där båda länderna är allierade via medlemsskapet.

  1. Gunnar löfvenberg

   Helt riktigt! Har aldrig hört talas omhjälptill tyskarna, däremot till vårt broderfolk Finland!

 2. Kjell Andersson

  Hur kan socialdemokraterna kritisera SD som har nolltolerans mot rasism och nazism medan S samtidigt mörkar sin egen historia. Tala om att sila mygg och svälja kameler. Föga trovärdiga!

Kommentarer är stängda.