Tino Sanandaji: Flygförbud ökar utsläpp genom att i onödan förlänga resan…

SSU:s föreslag att förbjuda inrikesflyg mellan svenska storstäder kritiseras i ett välskrivet artikel av Moderata ungdomspolitiker.

Att förbjuda inrikesflyg vore förödande för Göteborg och Malmö. (Dessutom drabbas småstäder med mindre flygplatser som har storstad som flygförbindelse). Volvos VD varnade nyligen att de på sikt kan tvingas flytta högkvarteret från Göteborg: ”Volvo Cars flyttar från Sverige om inte biltillverkaren kan rekrytera rätt kompetens”. Tror någon att kineser imponeras om svenskar inför internt flygförbud?

Vad gäller flygförbud till Malmö kommer resan i stället ske genom Köpenhamn, det skiljer bara 15 min taxi jämfört med Malmös flygplats. Flygförbud ökar utsläpp genom att i onödan förlänga resan, överför resurser till Danmark och driver som bonus företag som Malmö Aviation mot konkurs.

”SSU driver tyvärr en meningslös plakatpolitik som inte bidrar till utsläppsminskningar i praktiken, skriver Josefin Wicklund, Moderat Skolungdom, och Olivia Bergström, Muf Uppsala.

Tidigare i veckan gick Philip Botström med resten av förbundsledningen för SSU ut med att de tycker att inrikesflyg bör förbjudas helt mellan storstäder. Detta ska tillsammans med en progressiv flygskatt drastiskt minska flygresorna från, till och inom Sverige. SSU:s förslag är ogenomtänkta, ineffektiva och hämmande för klimatet. De bidrar dessutom till att öka klassklyftorna och att hindra globaliseringen av samhället. Det behövs slagkraftigare förslag som ger effekt för att på riktigt minska utsläppen. Philip Botström och förbundsledningen för SSU är helt ute och cyklar…

Att förbjuda inrikesflyg mellan storstäder kommer inte att lösa klimathotet utan endast försvåra för företagsamheten och vardagen för människor i Sverige. Människor som jobbar i andra städer än där de bor och har familjen kommer att tvingas säga upp sig eller flytta. Var du föds kommer att avgöra vilka möjligheter du har. Du ska kunna göra karriär oavsett om du föds i Malmö, Göteborg eller Norrbotten. Det är märkligt att SSU, som säger sig ogilla klassklyftor, driver förslag som skulle öka klassklyftorna så drastiskt.”

Tino Sanandaji, på facebook

Svd


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Henrik Lilja Rönnquist

Redaktör och Art Director för PS

2 tankar på “Tino Sanandaji: Flygförbud ökar utsläpp genom att i onödan förlänga resan…

 1. Andreas

  The left is a Wolf in sheeps clothes.

  The left is key words, anchor words, NLP.

  This is globalism. What is globalism? Globalism is global Communism. Who invented Communism? The bolsheviks. Who were The bolsheviks? I explain futher down.

  Lenin(The head and executor of the bolsheviks plans) hired Pavlov (you know he with The dogs). Pavlov were a little surprised: You want me to Come up with a strategy to conditions The human society like I trained the dogs? Lenin: Yes! Then The KGB carried these out these instructions to the people of the Soviet union and the rest of the world.

  Lenin wanted to kill 90% of the people in The Soviet union. Karl Marx wanted to kill all slavs. Who were Karl Marx? (Let Aleksandr Soletznitzyn explain futher down).

  Those with these intentions today owns most of the media, banking and influencial means of the world.

  Who am I talking about?

  Even Jesus spoke of these People. He said: The Devil is your Father. He was a murdered and liar from The beginning..

  Now Let Aleksandr Soletznitzyn explain who I’m talking about:

  Aleksandr Solzhenitsyn Nobelprize winner and himself victim of the Bolshevikparty in Gulag.

  “You must understand, the leading Bolsheviks who took over Russia were not Russians. They hated Russians. They hated Christians. Driven by ethnic hatred, they tortured and slaughtered millions of Russians without a shred of human remorse. It cannot be overstated. Bolshevism committed the greatest human slaughter of all time. The fact that most of the world is ignorant and uncaring about this enormous crime is proof that the global media in the hands of the perpetrators.”

  “We cannot state that all Jews are Bolsheviks. But without Jews, there would never have been Bolshevism. For a Jew, nothing is more insulting than the truth. The blood maddened Jewish terrorists have murdered sixty-six million in Russia from 1918 to 1957.”
  – Alexander Solzhenitsyn
  ..
  Brutal! Drawings from Gulag: https://youtu.be/3gtIYa5ao2o
  ..
  Putins statement: 80-85% of the Bolshevik-party were jews.
  ..
  Quote from the jew Leon Trotsky and the founder of the red army.

  Leon Trotsky intentionally drove Europeans to “cannibalism”
  In 1921 messengers representing starving peasants asked Trotsky för help he said this:
  “You are starving? This is not famine yet, when your women eat their children then you may come and say we are starving.”
  ..
  My statements about The jews intentions:
  For example Almost all media, banking, and influencial bransches of the world is owned by jews. Is that not very risky knowing from the Talmud that the jews secretly hate: 1. Christians 2. Whites 3. All non-jews. 4. They want a world of their own.

  Svar
 2. Carl den 12

  Vad är det frågan om ?
  Alltså, vad är det med politiker och folk ?
  Människor har vi ju slutat att bry oss om för längesedan, inget nytt.
  Men folk som inte bryr sig, borde bry sig när det kommer till detta ämne, eller ?
  Jaja, vi får se det “positiva” med att vi i Sverige blir mer miljövänliga, men att det stoppar utvecklingen i landet där folket slutat tänka, är ju en baggis.

  Calle 12 som bara kan säga, Göta Petter, hur ska det sluta……….

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *