Två händelser i Skäggetorp under gårdagskvällen och natten skapade upprorsstämning i bostadsområdet

| 9 augusti, 2019

Under torsdagskvällen uppstod det ett stort tumult i Skäggetorp i Linköping. Tumultet uppstod när en polispatrull körde in i Skäggetorp på rutinuppdrag. Av någon anledning lämnade poliserna sin bil och när de återvände var polisbilen vandaliserad. I närheten av polisbilen fann poliserna två personer som misstänktes vara de skyldiga för vandaliseringen av bilen. En folksamling hade då samlats och stämningen var hatisk.

När då den ena av poliserna går fram mot de misstänkta personerna angrips han och höll på att övermannas av folkmassan. Han fick då använda sig av pepparsprej för att försvara sig.
Även den regionala insatsstyrkan fick sättas in på platsen för att försöka återställa ordningen.

Senare under natten kallas polisen åter till Skäggetorp då för att det är lynchstämning i området. En kvinna i 20-årsåldern ska ha blivit utsatt för ett sexualbrott i en lägenhet i Skäggetorp. Mannen som också är i 20-årsåldern ska ha träffat kvinnan innan under kvällen, kvinnan lyckas fly från lägenheten och träffar på personer som larmar polisen. När de anländer så har även den misstänkta kommit till platsen och en folksamling samlas runt denna man.

Poliserna som anländer säger att det är lynchstämning mot mannen och att de anlände i rätt tid då det annars kunnat gå väldigt illa för honom. Kvinnan fördes till sjukhus för provtagning och mannen greps för sexualbrott. Polisen är förtegna och vill inte lämna fler uppgifter om händelsen. De vill inte berätta vilken typ av sexualbrott det rör sig om. Efter de båda händelserna under gårdagskvällen och natten så har polisen varit på plats med extra patruller under natten.

Polisen berättar att denna sommaren varit stökig i Skäggetorp med återkommande oroligheter i området.
Så visst är det väl tryggt och säkert i Sverige numera. Och visst lyder folkmassorna i dessa utanförområdena polisen.
Eller gör de det?
Men visst känns det väl ändå tryggt och säkert i vårt land?

https://www.expressen.se/…/lynchstamning-efter-misstankt-s…/
https://www.svt.se/…/kvinna-misstanks-ha-blivit-sexuellt-ut…
https://www.aftonbladet.se/a/LAmKLp
https://www.expressen.se/…/just-nu-tumult-mellan-polis-och…/