77-årig dement man lämnad vid vägkanten efter bråk med sjuktaxichauffören

| 10 augusti, 2019

Hur ser det ut med omsorgen av de äldre i Sverige kan man fråga sig när man läser i Aftonbladet om en demenssjuk 77-årig man som blir avslängd utmed vägen av sjukresor mellan sjukhuset och boendet. Mannen kom i bråk med chauffören för att mannen tyckte att sjuktaxins chaufför körde för fort och för vårdslöst.
Och efter att mannen påtalat detta och tagit tag i chaufförens arm stannade chauffören sjuktaxin och knuffade ut den demenssjuke 77-åringen utmed vägen.

Dottern berättar att fadern har svårt att uttrycka sig på grund av sjukdomen, men hans version får delvis stöd av andra personer som varit i kontakt med dottern. Det var bilister som åkt bakom sjuktaxin, bilister som plockat upp den 77-åriga mannen vid vägkanten sedan sjuktaxin slängt ut honom. Dottern till 77-åringen har polisanmält händelsen och hon har varit i kontakt med Skånetrafiken.

Lokaltidningen som var först med att skriva om händelsen har varit i kontakt med områdeschefen för serviceresor på Skånetrafiken som bekräftar att en anmälan kommit in och att en utredning har inletts. Områdeschefen vill inte kommentera den enskilda händelsen men säger att det är chaufförens ansvar att transportera personen från upphämtningsadressen till avlämningsadressen. Och om något skulle uppstå längs resan ska chauffören återkoppla till vår trafikledning. De får då verifiera om det är möjligt att lämna kunden på annan plats.

Om detta har skett tar inte Aftonbladet upp.
Men man kan fråga sig om chauffören hade en aning om vad den gjorde genom att lämna en demenssjuk man utmed vägrenen på en trafikerad väg mellan Lund och Löberöd?
Man kan undra om chauffören har något dåligt samvete för vad den gjorde mot mannen?
Som tur ör fanns det välvilliga privatbilister som stannade och hjälpte till med att skjutsa 77-åringen hem till hans boende.

Man kan ju nu bara hoppas att utredningen mot chauffören leder något vart och att han åtminstone blir deprimerad för detta. För tyvärr är detta inte första gången man hör hur serviceresor slutat där de inte ska sluta, hur dessa chaufförer inte verkat bry sig om att de fraktar på levande människor och inte på döda ting.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/6jy2j3/larmet-sjuktaxi-dumpade-dement-77-aring-efter-vagen?fbclid=IwAR098-tCMnBu9tRzMUYlt8ERYHaz1Np73maa386i2IMPzK1Rt8zWTU737tI

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *