Tino Sanandaji: Ygemans prioritet verkar inte vara att faktiskt bekämpa nazism…

| 13 augusti, 2019

Norge utsattes nyligen för terror när en nazistsympatisör mördade sin syster och försökte begå massmord mot invandrare, inspirerat av liknande dåd i NZ och USA. Enligt forskning är att dessa masskjutningar socialt smittsamma och inspirerar varandra.

Eftersom nätverk är internationella och norsk nazistmiljö delvis baserad i Sverige sökte norges statsmininster Erna Solberg sammarbete för att stoppa fler nazistmord. Vad blev då regeringens respons till Norges konstruktiva förslag? Ni gissade rätt om ni valde brunmålning och internationell gräl!

”Ygemans diss av norska statsministern: ”Se dig själv i spegeln”

”Norska kritiken efter Ygemans upprörda svar till Solberg” Enligt den norska statsministern Erna Solberg behövs ett nordiskt samarbete för att motverka svenska nazister i Norge – något som har upprört Anders Ygeman (S). ”Kanske man ska se sig själv i spegeln innan man sneglar över landsgränsen.”, skrev han på Twitter under måndagskvällen.

Ygemans uttalande kritiseras nu av norska regeringen – och från svenskt håll.”Plumpt och pinsamt”, skriver KD-ledaren…

Ygemans uttalande har nu väckt kritik från andra sidan landsgränsen. Till Aftonbladet säger Henrik Asheim, ledamot i stortinget för Høyre, att energiministerns svar är en ”tråkig reaktion” och enbart bidrar till att leda bort en viktig diskussion…Tobias Billström instämmer i kritiken. I ett uttalande säger han: – Anders Ygemans twittrande är ovärdigt….Hanif Bali riktar en ännu hårdare känga mot Ygeman – och skriver att det ”inte är första gången Sverige sviker norrmännen i kampen mot nazism”

Ygemans prioritet verkar inte vara att faktiskt bekämpa nazism utan cynisk utnyttja det för att smutskasta och misstänkliggöra alla partier till höger om S som bruna. Några år sen ansågs Anders Ygeman vara solklar kronprins som nästa partiledare, men det talas allt mindre om detta. Konstigt va?

Tino Sanandaji, på facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på “Tino Sanandaji: Ygemans prioritet verkar inte vara att faktiskt bekämpa nazism…

  1. Ulf

    Allt för att ta focus från S nazistiska sympatier under andra världskriget och sin partiledares förflutna. Man skäms ju som svensk hur S hjälpte tyskarna under kriget.Hur Ygeman kan befinna sig på denna politiska nivå säger ändå allt om kompetensen inom S.Wallström,Strandhäll ,Ygeman,Löfven m fl visar med tydlighet att de inte besitter någon nämnvärd intelligens som politiker.Helt sinnessjuka oövertänkta bottenlösa uttalanden som skadar Sverige och ökar föraktet från andra länder.Vilket bottenskrap till politiker.

Kommentarer är stängda.