Greta Thunbergs seglats släpper ut mer koldioxid än om hon hade flugit…

“En uträkning visar, att hade Greta Thunberg flugit över Atlanten i stället för att segla, hade hon frigjort mindre koldioxid. Det skriver tyska Focus Online.”

NB Nyhetsbyrån…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

3 tankar på “Greta Thunbergs seglats släpper ut mer koldioxid än om hon hade flugit…

 1. Uno Hansson

  Detta är ju bara makalöst idiotiskt trams… Gretas tidsperspektiv är ju uttalat vad som faktiskt kan förändras med den CO2-budget som gäller för åtminstone 8 år framåt i tiden. Det intressanta är väl hur det kommer att förändra många människors resvanor framåt i tiden. Att det just för denna enstaka resa för dem som skall flytta båten tillbaka till Europa är väl närmast försumbart. Troligtvis kommer många, många, många fler av dem som på grund att denna stora mediala uppmärksamhet blivit medvetna om behovet att förhindra klimatkatastrof… att avstå från framtida flygresor än just det fåtal som är tänkta för segla båten tillbaka till Europa under de här åtta åren eller senare…
  Om hon och hennes pappa bara hade flugit så effekten sannolikt blivit mycket mindre… gissar jag i alla fall.

 2. Uno Hansson

  Det var ju just media-effektens påtänkta inverkan på befintliga makteliten, väljarna och alla de flesta andra vanliga människor… som Greta satte sej just utanför riksdagen som var hennes tanke från början…

 3. Gunvor

  Ja, och om himlen alltid var svart, skulle vi se bättre!

  (Dagens melodi och vardag : Du kan skriva om vad som helst och om allt möjligt och omöjligt, och alltid finns det människor med “sunt” förnuft som tror på det skrivna ordet. Och ser man på! Inklusive Penninginsamling ! ? 🤔

Kommentarer är stängda.