Att Sverige har blivit ett lyckorike för extremister är ett reelt problem. Inte Hanif Bali.

| 17 augusti, 2019

Hanif Bails tanke om social intolerans är en klok tanke som behövs idag. Vad vi inte behöver är de offerlögner Menekse Mermer vill sprida.

Hanif Bails inställning till muslimer är inte fanatism, utan en ställning som kommer från det demokratiska samhället där vi i samspel med varandra följer vissa regler. Vi gör det därför att samhället ska fungera i stort för alla, inte enbart för fundamentalister som Menekse Mermer.

Det är att vara rakryggad och påminna oss om att på 70-talet hade judiska församlingen i Malmö 2000 medlemmar, idag är endast några hundra kvar.

Det är rakryggat att skriva att nästan var 11:e Malmöbo i arbetsför ålder lever på socialbidrag. Detta mitt i en högkonjunktur. Vad har de att kämpa för? Sin tro på hur Sverige ska se ut? Att tro och sprida budskap kostar sällan många kronor.

Det är rakryggat att skriva att Malmö har fler skjutningar än alla andra nordiska huvudstäder gemensamt. Det kan väl knappats ens undgå en fundamentalist som Mermer? Eller är hon så god att hon hellre ser dem skjuta ihjäl varandra?

Vi har problem på alla sidor om våra gränser, Sverige, Norge, Danmark, en del lyckas bättre än andra att hantera problemen, andra inte, Och det är väl just därför Hanif Bali behövs. Han vågar vara rakryggad. Stå rakryggad.

Nu kräver moderater att Ulf Kristersson ska hantera Hanif Bali, dummare än så kan det knappats bli. Hur kan att inte vara bekväm med hur någon uttrycker sig i social medier var ett problem? Problemen finns här, där och runt omkring oss.

Det är reella och sakliga problem vi pratar om. Hur kommer det sig att Sverige har bivit ett lyckorike för extremister? Hur det kan komma sig att det just i Norge växer upp terrorister med högerextrema böjelser? Varför drabbas Danmark av våldsamma våldsutbrott?

Det är reella problem, inte Hanif Bali. Tvärtom kan han i sin yvighet vara en del av lösningen. Att vägra vara toleranta mot det vi aldrig får vara toleranta mot. En rörelse som helt enkelt vänder ryggen åt dem som tror att de under demokratiskt flagg kan framföra sina fundamentalistiska krav eller budskap.

Menekse Mermer, prova att bygg lite ryggrad och sluta se alla de dina som offer. Du gör dig själv till ett och det faller aldrig i god jord.

Hanifs replik: https://www.facebook.com/hanif.bali/posts/10156587573490686


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Att Sverige har blivit ett lyckorike för extremister är ett reelt problem. Inte Hanif Bali.

 1. Carl den 12

  Man kan ju inte ha en politiker som själv står upp och säger vad han själv tycker och tänker.
  Han ses som en svikare utav sina partikamrater som står och säger en massa floskler som är inlärda och tillrättalagda av någon annan.
  Hanif har inte bara civilkurage utan ser också mycket bra ut och har stil ?(kan tom jag som man avgöra).
  Så fantastiskt befriande och se att någon inte går i ledband som andra verkar göra.
  När jag själv var politiskt aktiv, så ville några driva fram mig att bli språkrör för det partiet jag representerade.
  Blev såklart smickrad, men insåg att jag kommer att få stå och säga saker som jag inte står för, som jag sedan ska ta i försvar.
  Jag sa att jag gärna kunde tänka mig att skriva tal till någon annan som kunde vara språkrör och där tog det stopp.
  Alla som har varit på möten med mig, vet att jag har helt andra tankar och frågor som mitt hjärta klappar för, som jag blev tillrättavisad med att man snabbt pratade bort.
  Hanif är en eldsjäl och M kommer inte få han att hålla tyst, även om dom väljer bort honom.
  Det borde va Hanif som väljer bort M, istället.
  Calle som återigen vill hedra både Madeleine ?och Hanif?

Kommentarer är stängda.