“Alt-right”- högern: Nära nog vem som helst som kritiserar sittande ledande ledarskap och invandring, kan beskrivas höras dit…

Det är stötande att inga åtgärder kring en terrorlag gjorts under den socialdemokratiska mandatperioden. Några få utfall men ack så få. I syfte att göra deltagande i terrororganisationer straffbart meddelar nu Morgan Johansson (S) att han är för att inskränka föreningsfriheten, men för att det ska ske måste en grundlagsändring ske. Och vi vet vi ju alla vilket tröskverk det är.

Det här borde ha ombesörjts åratal sedan, och inte minst genom att tillfälligt ta sig runt den grundlagsskyddade föreningsfrieheten som jag menar är själva grogrunden för att Sverige kommit att bli ett lyckorike för radiaklister, av alla dess sorter.

Troligtvis får vi tolka detta även som ett slag i luften från S, lite grädde på moset åt folket som ska hålla sig lugna. Det tar trots allt två val innan en sådan ändring ens är möjlig. Som det är nu får vi vänta till 2022 på denna viktiga ändringar.

Det är många år under vilka ljusskygga grupper kan fortsätta bygga sina nätverk i Sverge med omnejd.

Sedan undrar jag exakt vad Morgan Johansen menar med att inskränka föreningsfriheten? “Högerextrema”, S stora hot och förkärlek i att se som den absolut farligaste gruppen. “Alt-right”- högern, som blir allt svårare att definiera eftersom nära nog vem som helst som kritiserar sittande ledande ledarskap och invandring, kan beskrivas höras dit? “IS-mördarna som tillåts att återvända hem till villa, vovve och vovve?

Föreningsfriheten handlade då den tillkom inte om att värna ljusskugga grupper, tvärtom, utan om att vitalisera en viktig del av vår demokrati och folkets rätt till rörelser. Så ska den den naturligtvis förbi.

Det finns långt mer effektiva sätt att komma åt det här problemet. Norge hade sin terrorlag på plats inom två år. Att riva upp grundlagen öppnar tyvärr upp för fler dörrar för S att inskränka folkets rätt.

Gör ert jobb istället och se till att skyndsamt få till en effektiv terrorlag.

https://www.svd.se/morgan-johansson-vill-riva-upp-grundlage…

Twitterlänk. https://twitter.com/savethetige…/status/1162837970157809666…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *