Polisens råd efter rånvågen: Eskortera era barn till och från träning. Är det ett sådant samhälle som vi ska ha i Sverige?

| 21 augusti, 2019

Vad är det för samhälle vi har när polisen uppmanar föräldrarna att de ska sina barn till och från träningar eller att se till att de har sällskap med kompisar hem för att undvika rån som blivit allt vanligare i Stockholms söderort under sommaren?
Är det inte polisens arbete att se till att våra gator och torg är säkra?
Men detta tillhör väl dagens anda att dessa rånarligor ska få härja fritt och obehindrat då polisen inte har resurser att vara ute i samhällena längre.

Så nu uppmanar alltså polisen inte bara att ungdomarna ska ha sällskap när de är ute på staden utan de ska också inte bära några dyra märkeskläder eller ha med sig mobiler eller surfplattor.
Man ställer sig då frågan om polisen uppmuntrar att laglydiga barn och ungdomar ska hållas inlåsta så att dessa ungdomsligor som det rör sig om ska få gå fria på staden?
Skulle det inte vara bättre om polisen och för den delen även lagstiftarna slutade se mellan fingrarna och inse att brottsligheten inte börjar efter det att personen blivit myndig utan den börjar bra mycket tidigare?

Skulle det inte vara bättre då att stämma i bäcken och istället som nu bara koppla in socialtjänsten när de tar en ungdomsbrottsling eller att de bara överlämnar denna i föräldrarnas vård tar och lagför dem ordentligt, ger dem straff?
För om detta fortsätter så är frågan inte om staten inte tar och göder en generation av brottslingar, jag är benägen att säga att de gör det och vad kommer då att hända om tio tjugo år?
Kommer då laglydiga medborgare våga gå utanför sina hem utan att vara i en grupp?

Många medier har tidigare rapporterat att ett sätt att slippa bli ett rånoffer är att ”klä sig fattigt”.
Men hjälper det?
Där är många som tror att det bara handlar om kläder. Men även om du går i slitna mjukisbyxor kan ett välansat skägg och en nyklippt frisyr avslöja dig,.
Så det handlar inte bara om kläderna.
Allt detta prat om att klä sig ovårdat fick sin början i när det gick riktigt fel i Göteborg då ett av alla dessa rånoffer miste livet i ett rån. Ett rån som kunde undvikits om poliserna haft resurser att skydda de laglydiga medborgarna.

Chang Frick tipsade den 20 juli i Nyheter Idag om hur man ska vara klädd och hur man ska uppträda, för det handlar inte bara om klädsel utan lika mycket om hur du uppträder ute på staden. För det kvittar om du är klädd i paltor om du bär på en dyr iPhone eller om du har ett par fina dyra hörlurar på dig. Det kvittar om du är slarvigt klädd om du bär på en dyr klocka eller har ringar på dig. Det kvittar hur du är klädd om du bär på en dyr väska, för då kan dessa rånarligor tro att du har något dyrbart i den.

Nä enligt Frick så ska du istället använda dig av plastpåsar om du ska bära på något som en dator och då packa in den i tidningar så att den inte syns. Du skall heller inte gå rakryggad utan uppträda kuvad för då är det större chans att du som ung medborgare slipper bli rånad.
Men är det meningen att det är vi laglydiga medborgare som ska behöva ändra oss för att slippa bli rånoffer?
Jag skulle vilja säga att om vi ändrar oss så är vi redan offer för dessa gäng som rånar oskyldiga. Då har redan dessa ligor vunnit.

Nä fram med politiker som vill och vågar vara obekväma och inte går dessas ärenden som tycker det är synd om rånare och andra brottslingar, fram med poliser som vill och vågar ta i med hårdhandskarna mot dessa rånarligor. Och framför allt fram med domstolar som vågar döma dessa småligister till ordentliga straff, för det är endast det som får dem väck från städernas gator och torg, det är det enda sättet att få dem att bryta den banan de är inne på.

För det är som Jan-Ove Malmgren skrev igår om detta: “Politikerna har förlorat sitt samhällskontrakt men har mage att kräva att samhällsmedborgarna ska hålla sitt.”
Så är det inte dags för oss samhällsmedborgare som Jan-Ove skriver, att vi kräver av politikerna som är satta att styra över oss gör sitt arbete, att de gör så att vi medborgare kan gå vart vi vill utan att vi ska behöva titta över axeln i ett kör?
Är det inte dags att vi sätter ett krav på dessa politiker att om inte nu gör Sverige säkert igen så åker ni ut ur riksdagen och får se er efter en annan sysselsättning?

https://nyheteridag.se/polisens-rad-efter-ranvagen-eskortera-era-barn-till-och-fran-traning/?fbclid=IwAR1E3LtdlOqLGvInvFoM4Sg4qtxOfBfRgb8vRqAsrl17x4_tZL1QIfCESVA
https://mitti.se/nyheter/polisen-sommarens-traningen/?omrade=hela-stockholm&view=app
https://nyheteridag.se/experten-tipsar-sa-klar-du-dig-som-en-luffare/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *