Helena Edlund: Frankensteins samhällsexperiment

| 22 augusti, 2019

Den unge vetenskapsmannen Victor Frankenstein har bara goda intentioner när han påbörjar sitt projekt – att skapa liv, att besegra den ofrånkomliga döden och låta den perfekta människan leva för evigt. Han är full av iver när han stänger in sig i sitt laboratorium. Omvärlden får inte veta, får inte se vad han gör, av den enkla anledning att de inte skulle förstå. De vanliga människorna förstår inte hans genialitet, de är bundna av sina begränsade visioner och jordnära prioriteringar. Om de visste, skulle de förmodligen försöka stoppa honom och därför sker allt bakom lyckta dörrar. Inget och ingen får störa honom när han förverkligar sin vision.

Helena Edlund

Läs hennes artikel här…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL: