2839: Formen först

| 23 augusti, 2019

Moderaterna har inte lyckats skapa särskilt mycket liv i luckan. Partiledaren kan knappast kallas för dynamisk eller karismatisk. Men så har man sin ende och verklige kändis, Hanif Bali. De senaste dagarnas medieutbrott är ett av hans största klipp. Partiledaren har drabbats svårt genom att tvingas ställa in ett tal i Halmstad som världen säkert har väntat på med stigande spänning.

Den återkommande frågan för partiet är om han är en belastning eller tillgång. Troligen tillför han partiet mer röster och intresse än vad det förlorar. Han lyckas också förbli kontroversiell, alltså att dela upp sin publik i ett för och emot. Den humoristiska poängen blir ännu större genom hans kritikers indignerade allvar. Svårt att säga hur strategisk han är, möjligen är han spontan. Men i alla fall är det elegant att första vräka ur sig och sedan be om ursäkt. Och fortsätta. Endast skandalen är till-talande…

Försvarare saknas inte: Expressen Expressen

Lars Vilks


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL: